Odgovor na tekst "Ko je Đurđev, skupljač potpisa za odbranu Aleksandra Vučića" 1Foto: Aleksandar Đurđev

Podsmevate mi se zato što u mojoj zvaničnoj biografiji stoji i da sam nosilac titula: Vitez komandir „Reda Orla Gruzije“ a to ću vam jednostavno odgovoriti: VITEZ – NEGO ŠTA! Ismevanjem hrišćanskog odlikovanja drevne kraljevske porodice Gruzije, ordena koji je inače primila i britanska kraljica Elizabeta Druga, pokazujete da niste na civilizacijskom nivou da shvatite dubinu tabloidnosti u koju ste skliznuli.

Čast mi je što sam, preporukom Kneza Aleksandra (Pavlovog) Karađorđevića, odlikovan najvišim odlikovanjem Kraljevskog doma Gruzije – Orden Orla Gruzije.

Osim više svetskih krunisanih glava, predsednika i drugih visokih zvaničnika, nosioci ovog odlikovanja su, pored našeg blaženopočivšeg patrijarha Irineja, i vaseljenski patrijarh Vartolomej I, jerusalimski patrijarh Teofil III, gruzinski patrijarh Ilija II, prvojerarh Ruske Zagranične Crkve mitropolit Ilarion i više drugih arhijereja iz jurisdikcije Vaseljenske, Aleksandrijske, Ruske, Srpske i Gruzinske Crkve.

Uostalom, sa ponosom ću uvek istaći da Gruzija nije priznala nezavisno Kosovo!

Ako vas baš interesuje, i Bratstvo Svetog Grala od Katedrale u Španiji mi je dodelilo dostojanstvo Viteza Svetog Grala. Čin investiture obavljen je u kapeli Svetog Grala Mitropolijske Katedralne Bazilike Uspenja Presvete Bogorodice od strane predsednika, duhovnika i sekretara Bratstva, Don Antonia Rosija Vala, kanona prof. dr Don Haima Sanča Andereua i Don Migela Ginera Ugartonda.

Svečanosti su prisustvovali i brojni drugi španski uglednici poput Don Alfreda Eskudera i Diaz-Madronjera, vojvode od San Horhea, markiza od Goria i barona od Santa Marie, velikog kancelara Kraljevskih ordena Kraljevskog doma Hoze Maria Boluda i Sanambrosija, vikonta od Sanambrosija i vicekancelara Kraljevskih ordena Kraljevskog doma, kao i drugi uglednici iz kulturnog, političkog i poslovnog života Kraljevine Španije za koju podsećamo da, takođe, nije priznala nezavisno Kosovo!

Nakon svečanog čina uručivanja visokog odličja imao sam čast da se upišem u Zlatnu knjigu Bratstva Svetog Grala, u koju se upisuju najugledniji hodočasnici poput  monarha, državnika, aristokrata, uglednih naučnika, umetnika.

Po Ukazu Njenog Imperatorskog Visočanstva Velike Kneginje Marije Vladimirovne Romanove od Rusije – Poglavara Ruskog Imperatorskog Doma u znak sećanja na 400-tu godišnjicu ponovnog uspostavljanja ruske državnosti i zacarenja Svetorodne Carske Dinastije Romanova. Odlikovan sam Imperatorskom Medaljom“Jubilej Svenarodnog Podviga“

Rusija nije priznala nezavisno Kosovo!

Istina je i da sam rado viđen gost u francuskom parlamentu i senatu (kao član jedne parlamentarne delegacije iz Srbije tamo sam bio i pre desetak dana), u Ruskoj dumi, u nemačkom Bundestagu, Evropskom parlamentu, Narodnoj skupštini Republike Srpske…

Sve ostalo su vaše neistine ili insinuacije:

Nikada nisam bio direktor „Informatike“, pa nisam, kako vi tvrdite, mogao ni da budem u sukobu interesa kao nekadašnji odbornik u Skupštini grada Novog Sada; niti sam dobio otkaz u tom preduzeću; niti sam „plaćao basnoslovne kafanske račune“…

Nisam član PUPS-a već poslanik u Skupštini AP Vojvodine i predsednik stranke Srpska liga koja je u koaliciji sa PUPSom.

Nisam bio član Dveri tako da iz njih nisam ni mogao da budem izbačen.

Nije istina da je javno preduzeće „Informatika“ tolikim novcem finansiralo muzički album Slobodana Trkulje, niti je istina da je politička partija „Treća Srbija“ delila taj album građanima.

Siguran sam da je živ moj drug Dule Mitrović u listu Danas svoje mesto nikada ne bi pronašli tabloidni tekstovi koji obiluju neistinama u funkciji omalovažavanja i diskredtovanja ljudi. Saglasan sam sa rečima urednika Danasa gospodina Draže Petrovića koji za našeg Duleta kaže: “ Dule je pre svega bio jako dobar čovek, potpuno atipičan lik medijskog menadžera … i po tome što su mu istina i ljudi bili važniji od profita”.

Jedino ste u pravu da sam, kao jedan od osnivača Instituta za političko umrežavanje, i jedan od inicijatora peticije za odbranu ugleda institucije predsednika Republike Srbije od medijskog rata koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju.

Ali, zato ste propustili da primetite da smo Srpska liga i moja malenkost godinama javno dizali glas i za odbranu drugih društvenih i političkih aktera, nezavisno od njihovog političkog opredeljenja, kada su oni bili u sličnim situacijama.

Hoću da verujem da nije reč o vašoj zloj nameri, nego o nedovoljnoj obaveštenosti: evo vam prilike da pokažete vaš znak dobre volje, tako što ćete potpisati našu najnoviju inicijativu – Peticiju za podršku institucijama i narodu Republike Srpske u borbi protiv nametanja jednostranih odluka Visokog predstavnika i za očuvanje istorijske istine o ratu u BiH.

Srdačno, Vaš Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, poslanik i jedan od osnivača Instituta za političko umrežavanje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari