0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

MNOGI IGRAČI MOGU DA MU POZAVIDE: Robot odneo šou na OI, ono što radi ova mašina je neverovatno! (VIDEO)

Objavljeno: 26.07.21 u 15:14

Mislite da robot ne može da igra košarku?

U toku utakmice između SAD i Francuske na Olimpijskim igrama, publika je imala priliku da uživa u akrobaciji jednog robota, koji je osposobljen da šutira slobodna bacanja.

Olimpijske igre u Tokiju uveliko traju, a ljubitelji košarke bodre svoje timove iz utakmice u utakmicu. Po mnogima, na ovom takmičenju juče se dogodilo prvo ‘iznenađenje’ kada je Francuska uspela da savlada reprezentaciju Amerike u preliminarnoj rundi grupne faze rezultatom 83-76. Ovo je prvi poraz Amerikanaca još od 2004. godine, kada je od drim tima bila bolja Argentina.

Šou na ovoj utakmici ukrao je Tojotin robot, koji se zove ‘Q‘. Publika je imala priliku da vidi kako ovaj robot šutira sa linije za slobodna bacanja, i naravno, bio je uspešan.

Koristeći određene algoritme, ovaj daljinski upravljani robot ‘ispaljivao’ je loptu na koš sa zapanjujućom preciznošću. Koliko je ovaj robot sposoban, pogledajte u sledećem videu:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter