Još 241 novooboleli, jedan preminuli, 11 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovan 241 novooboleli od korona virusa i jedan preminuli.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 720.353 osobe obolele od ovog virusa, a registrovano je 7.105 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 338 pacijenata, od kojih je 11 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 8.817 osoba, a ukupno od marta 4.623.680.

Broj zaraženih po gradovima:

Beograd 70
Niš 12
Kragujevac 8
Užice 8
Paraćin 7
Čačak 7
Zrenjanin 6
Topola 5
Leskovac 5

Ostala naseljena mesta manje od pet pozitivnih osoba.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da postoji obaveza da zdravstveni radnici budu vakcinisani protiv bolesti koje nisu preležali, i da se odnosi na sve zarazne bolesti koje su postojale u vreme kada je doneta, pa i na najnoviju – kovid-19.

Više od pola novinarske ekipe Javnog servisa Srbije koja izveštava iz Tokija moralo je da ode u obavezni dvonedeljni karantin, jer je jedan strani novinar, koji je putovao s njima u Japan 19. jula, bio zaražen kovidom.

U svetu je od korona virusa umrlo četiri miliona i 163.235 ljudi, dok je 194 miliona i 121.850 zaraženo, prenela je danas agencija Frans pres novi bilans.

Organizacioni odbor Olimpijade u Tokiju je od početka jula do danas prijavio 148 infekcija među sportistima i osobljem, prenosi Japan times.

Kompanija Fajzer-Biontek isporučila je danas Srbiji novi kontigent od 113.490 doza vakcine protiv korona virusa.

Dok je u Srbiji prema Republičkom zavodu za statistiku (RZS) u prvih šest meseci ove godine broj novorođenčadi opao za 1,7 odsto, broj preminulih je dostigao cifru 27,6 odsto višu nego za isti period prošle godine.

Dvojica protivnika vakcinacije protiv kovida uhapšena su u Grođisku Mazovjeckom u Poljskoj kada su sa grupom demonstranata silom pokušali da upadnu u centar za vakcinaciju protiv virusa korona.

Strože mere od danas važe za četiri dalmatinske županije, odnosno za Splitsko-dalmatinsku, Zadarsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku, te Primorsko-goransku, Istarsku i za deo Ličko-senjske – Karlobag, Senj i Novalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari