Osvežavajuća poslastica za vrele dane: Tiramisu kao sladoled
Postoji legenda vezana za tiramisu, a to je da je nastao kad je jedna žena iz Italije čekala svoju ljubav, moreplovca da se vrati i želela je da ga iznenadi ukusnim desertom. Ali on se nikad nije vratio sa putovanja i nije uspeo da proba kolač.
Nedelja, 25.07.2021.
16:43
Napravljen od kafe, maskarpone sira, jaja, šećera, kakaoa, ponekad likera i piškota, tiramisu je s vremenom postao jedan od omiljenih kolača ne samo u Italiji već i u celom svetu. Poreklo ovog klasika među desertima i dalje je nepoznato, a dve italijanske regije se spore oko toga gde je nastao.
Ovo je modifikovan recept za tiramisu koji je napravljen tako da zameni sladoled. Uživaćete u ukusu.
Sastojci:
- 30 ml jake kafe
- 50 ml vode
- 50 ml slatke pavlake
- 100 g piškota
- 200 g maskarpone sira
- 160 g kondenzovanog mleka
- 250 g krem sira
- malo kakao praha
Priprema:
Napravite kafu tako što ćete je pomešati sa vrelom vodom, zatim sipajte u tanjir i dodajte slatku pavlaku. Promešajte, pa umačite piškote i ređajte u kalup. Dobro umutite maskarpone, kondenzovano mleko i krem sir. Sipajte preko piškota, pa stavite u zamrzivač da se dobro stegne. Pospite kakao prahom i gotov kolač.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare