Buongiorno Italia: Izjave ljubavi Lukakua, Kesija, Džeka i Ronalda.. Svi ostaju

Vreme čitanja: 7min | pon. 26.07.21. | 14:46

Atalanta odbila 50.000.000 evra za Romera

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Početak nedelje u Italiji je obeležen izjavama „ljubavi“ fudbalera prema aktuelnim klubovima. Najznačajnija deklaracija vernosti je stigla od Franka Kesija koji je u intervjuu za Gazetu raščistio teren i dao reč da ostaje u Milanu, a da tehnički direktor Paolo Maldini tačno zna šta on hoće. Reprezentativac Obale Slonovače je, takođe, uklonio sve sumnje oko njegovog nastupa na Olimpijskim igrama podvlačeći da je učešće u Tokiju dug prema njegovoj zemlji.

Izabrane vesti

Ostajem u Milanu sve dok me budu želeli. Navijači, ništa ne brinite. Vraćam se sa Olimpijskih igara u Milano da ostanem, a ja uvek ispunjavam obećanja“, poručio je Kesi.

Posle jasnog stava Kesija sad se u Milanu očekuje njegov manadžer. Milan je već povećao ponudu za novi ugovor koja predviđa 5.500.000 po sezoni. Kesijev agent Atangana želi da poveća platu klijentu i da ona sa bonusima bude približno koliko i Ibrahimovićeva, oko 7.000.000 evra. Alternativa je da se ugovor produži do 2024. godine što bi Milanu omgućilo da sledećeg leta proda Kesija za pozamašnu sumu novca, tim pre što će imati i pozornicu Lige šampiona kao dodatnu vrednost.

Inače, danas u Milanelu počinju sa treninzima i dva nova pojačanja, centarfor Žiru i golman Menjan, kao i Ante Rebić čiji je odmor završen.

JUVENTUS

Vrlo je uzbudljivo ovih dana u Torinu. Kristijano Ronaldo se vratio u Kontinasu i po svoj prilici će nositi dres Juventusa i u sledećoj sezoni. Danas bi trebalo da se sastane sa trenerom Maksom Alegrijem na kome bi trebalo da se postavi baza za ulogu CR7 u svlačionici Bjankonera, ali i njegova pozicija na terenu. Alegri, tako se barem najavljuje u prestonici Pjemontea, želi da Ronaldo bude spreman da igra i u ulozi prvog špica kao što je to slučaj u selekciji Portugala.

U Torino se vraća početkom ove nedelje i Đorđo Kjelini. Kapitenu svežeg prvaka Evrope je istekao ugovor i pre nego što mu se završi godišnji odmor, sledećeg ponedeljka, morao bi da potpiše ugovor sa Starom damom da bi mogao da uđe u Kontinasu.

Kjelini, prema rečima ljudi iz svog okruženja, nije svario činjenicu da je Juve pustio da prođe vreme i što nije bio agilniji oko potpisivanja novog ugovora. Iskusni defanzivac je priželjkovao da mu klub ponudi novi ugovor odmah posle trijumfa Italije na EP. To se nije dogodilo i Kjelini je razočaran.

Ipak, u ambijentu Bjankonera vlada optimizam da će već u sredu ili četvrtak biti sve postavljeno na mesto. Volja obe strane je da se produži saradnja, ali to ne znači da nema o čemu da se pregovora i pored činjenice da je Kjelini već 16 godina u Juventusu. Naime, Kjelini bi želeo da mu se poveća plata uz dvogodišnji ugovor budući da ima ambiciju da predvodi Azure i na Mundijalu u Kataru 2022. Defanzivac je do sada primao 3.500.000 evra godišnje i smatra da bi ona trebalo da se približi cifri od 5.000.000 imajući u vidu primanja Bonučija.

Meret Demiral i Manuel Lokateli su vezani pupčanom vrpcom. Juventus mora da proda Turčina pre nego što krene u odlučujući napad za Italijana, pošto je Sasuolo stavio do znanja da neće pustiti veznog igrača bez dobrog dela ugovorene cene isplaćene u kešu ili sa čvrstim i nepromenjivim garancijama za otkup igračkog kartona. Demiral bi osim u Atalanti, mogao da završi i u Borusiji Dortmund koja je izgubila na više meseci Humelsa zbog povrede.

Nedelja koja je počela bi trebalo da bude značajna i za Paula Dibalu. Menadžer Argentinca je u Torinu i trebalo bi da se vidi sa upravom Juvea u sledećim danima. Produžetak Dibalinog ugovora, koji ističe 2022. pitanja je dana, najviše nedelja. U međuvremenu i Kvadrado bi trebalo da bude nagrađen za partije u prethodnoj sezoni produžetkom ugovora do 2023.

INTER

Generalni direktor Bepe Marota je još jednom podvukao da nema nikakve šanse da Romelu Lukaku bude prodat. „Lukaku jednostavno nije na prodaju, zato je iluzorno pričati o ponudama, neće biti uzete u razmatranje“, jasan je bio Marota. Big Rom se vratio u Italiju u nedelju i odmah je imao sastanak u četiri oka sa Simoneom Inzagijem sa kojim se već na prvu lotpu „zgotivio“.

Prvi opertaivac Nerazura je otvorio i problem povratka publike na stadione u Seriji A. Marota je ukazao da sa pravilom od razmaka od jednog metra na stadionima, neće biti moguće popuniti stadione sa 50 odsto kapaciteta: „Stolice na San Siru imaju širinu od 88 centimetara to znači da u najboljem slučaju možemo da ispunimo stadion trećinom navijača. Potrebno je revidirati pravilo o razmaku od jednog metra između navijača ako želimo zaista da imamo ispunjenu polovinu stadiona“.

Pojedini mediji u Italiji su dali kredit glasinama da Mino Rajola radi sa ugašenim farovima na pronalaženju novog tima u Premijer ligi, odnosno da je Inter spreman da „žrtvuje“ De Fraja kako bi blindirao ostanak svih ostalih top fudbalera. Budući da je došao u Inter bez evra obeštećenja sa prodajom Holanđanina, Nerazuri bi osim velike zarade napravili i veliku kapitalnu dodatnu vrednost. Međutim, te priče ne nailaze na potvrde izvora bliskih Interu koje tvrde da je trio Škrinjar - De Fraj -Bastoni cementiran.

U Pinetinu se danas vraćaju i Čileanci Vidal i Sančez kao i Perišić i i Vesino. Inter želi da pronađe dogovor sa Vidalom o sporazumnom raskidu ugovora. Arturo ima par ponuda iz Brazila i uz otpremninu bi mogao da napusti Inter. Prepreka je visina otpremnine budući da Vidal ima zagarantovanu platu za sledeću sezonu od 7.000.000 evra.

NAPOLI

Dijego Deme i Romelu Lukaku (© Reuters)Dijego Deme i Romelu Lukaku (© Reuters)

Povreda kolena Dijega Demea je promenila planove Napolija za tekući prelazni rok. Kolateralna posledica peha veziste, koji je bio definisan kao novi Spaletijev Pizaro, je povlačenje sa transfer liste Fabijana Ruiza. Lučano Spaleti je već tražio od predsednika Aurelija de Laurentisa jednog veznog igrača koji bi zamenio Bakajoka, sa povredom Demea prodaje Fabijana Ruiza je postala hazarderski potez.

Deme će odsustvovati najmanje dva meseca, odnosno već sada se zna da neće igrati na prvih sedam mečeva, a najverovatnije će pauza duže trajati ako bude morao na operaciju kolena. Valja napomenuti da za Fabijana Ruiza nije stigla nijedna zvanična ponuda. Najveći španski klubovi su pokazali veliko interesovanje, ali niko nije otišao korak dalje. Takvo ponašanje je lako objašnjivo finansijskom situacijom u kojoj se nalaze Barselona i Real Madrid.

ROMA

U spisak izjava ljubavi ovog vikenda prema matičnim klubovima ulazi i medijski nastup Edina Džeka posle prijateljskog meča sa Debrecinom u Frozinoneu. Napadač Rome je potvrdio da nema nameru da napušta Rim i da mu je dosadilo da sluša stalno priče kako želi da ode ili da Roma želi da ga proda. Prve nedelje zajedničkog rada sa Žozeom Morinjom su bile vrlo propedeutičke za obojicu i učrvstili su uverenje i jednog i drugog da u sledećoj sezoni mogu da naprave dosta toga zajedno u Romi.

Generalni direktor Tijago Pinto nastavlja da plete mrežu oko napadača Zenita Sardara Azmuna koji se veoma sviđa Murinju. Roma je ponudila polovinu cene koju traže Rusi za iranskog reprezentativca u kešu, a drugi deo bi bio pokriven igačima Rome. Čelnici ruskog prvoligaša su odbili tu ponudu, između ostalog i zato što je Bajer Leverkuzen stavio na sto 18.000.000 evra u kešu.

Pregovori sa Arsenalom oko Granita Džeke su u ćorsokaku. Tobdžije ne popuštaju, insistiraju na 23.000.000 evra, dok Roma sve sa bonusima ne stiže dalje od 18.000.00. Inače, Murinjo neće moći da računa ni na Vinju na drugom delu priprema u Portugalu, jer će Urugvajac morati u preventivnu izolaciju od deset dana.

LACIO

Đerdan Šaćiri se ponudio Laciju. U intervju za Korijere delo Sport igrač Liverpula je jasno izazio želju da nastavi karijeru u drugom timu jer nije zadovoljan minutažom u premijerligašu. Sportski direktor Lacija Igli Tare je već u prošlosti pokušao da ga dovede u Formelo i čini se da bi ovoga puta mogao da ima više šansi nego ranije. Sam Šaćiri je rekao da bi se vrlo rado vratio u Italiju i da ga Sari i Lacio kao solucije veoma intrigiraju, baš kao i eventualni derbi sa njegovim duplim zemljakom Džakom.

Pripreme Lacija u u Auroncu di Kadoreu se približavaju kraju. Sutra će Sarijevi izabranici odigrati poslednji prijeteljski meč posle koga će spakovati kofere i u sredu ujutru se vratiti u Rim. Na osnovu dosada viđenog se može zaključiti da će Sergej Milinković Savić biti apsolutni lider u timu Nebeskoplavih dok Sari mora da reši tri nedoumice. Prva je pitanje golmana startera između Rejne i Strakoše. Druga je vezana za desnog beka: Marušić i Lacari. U prednosti je Beograđanin budući da pruža mnogo veće garancije u defanzivnoj fazi nego bivši igrač Spala. Poslednja dilema se odnosi na zamenika Čira Imobilea. Sari bi preferirao Kaiseda, ali finansijska situacija u klubu i ugovori dvojice fudbalera, kao i novac koji je potrošen za njihovo dovođenje ukazuju da je Murići bliži ulozi zamenika Imobilea.

ATALANTA

Dea je odbila 50.000.000 evra koje je Totenhem ponudio za Kristijana Romera. Generalni direktor Atalante Luka Perkasi je ponovio da je cena Argentinca 60.000.000 evra i da ga neće prodati za manju.

Razlog za tako čvrst stav Perkasija leži u činjenici da je Romero koštao Bergamaske ukupno 18.000.000 evra. Drugi motiv je interesovanje Barselone. Atalanta je zatvorila prošlogodišnji bilans u plusu od 51.000.000 evra, što je neverovatno imajući u vidu krizu kroz koji prolaze fudbalski klubovi. Ta pozicija omogućava joj da čeka Barselonu koja prvo mora da reši pitanje Mesija. Naravno, u slučaju da Totenhem podigne ponudu na 60.000.000 evra, neće biti prepreka da se Romero preseli u severni deo Londona.


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter
Lacio
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara