Drugo kolo BiH Premijer lige: Borac opet kiksnuo, Sarajevo razbilo maler, Tuzla na nogama

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.07.21. | 14:44

Sijaset golova, a bilo bi ih još više da nije odložen mostarski derbi

Posle izuzetno skromnog prvog kola, gde fudbaleri i nisu bili baš raspoloženi, čini se da je drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donelo mnogo više uzbuđenja. Pogotovo, neočekivanih rezultata koji, bar za sada, pokazuju da neće biti unapred otpisanih. Istina, još je rano za donošenje zaključaka, ali ako se po jutru dan poznaje, vodiće se mrtva trka za svaku poziciju. Pogotovo, kada se ekipe još uigraju. Odigrano je pet utakmica, a postignuto deset golova, što je svakako prosek veći od onog iz prošlog kola, iako je odigran meč manje jer su mostarski rivali odgodili svoj duel. Razlog je Veležov nastup u Evropi, pa su Rođeni 'zamolili', Plemići pristali, pa će njihov meč biti odigran naknadno.

BORAC 'U KANALU' NAKON KLUŽA

Izabrane vesti

Dvomeč protiv višestrukog rumunskog šampiona Kluža i eliminacija u poslednjim trenucima, prvobitno je pokazao da će Borac ove godine dominirati domaćim takmičenjem. Međutim, kao da je ta partija 'uzvezdila' fudbalere banjalučkog premijerligaša, pa od tada ne liče na onaj tim koji je predstavljao strah i trepet na domaćoj sceni, a ozbiljan takmac jačim klubovima na međunarodnoj sceni. Prvo bod na Grbavici (1:1), protiv mnogo mlađe ekipe Željezničara i to bod osvojen na jedvite jade, a nakon toga bruka u Severnoj Irskoj i poraz od Linfilda (0:4). Mislilo se tada da je idealan trenutak da u Banjaluci gostuje Leotar, novajlija u ligi, pa se već u javnosti počelo nagađati kako će se Borac isprazniti nad protivnikom i iskupiti za prethodne slabe rezultate. Međutim, od domaćina nije viđeno ono što je trebalo. Na koncu, novi kiks i remi, koji je Borcu doneo drugi bod u dva kola. Realno, za šampiona premalo. Šef stručnog štaba Marko Maksimović govorio je o problemima 'unutar kuće', pa se da naslutiti da u taboru crveno-plavih nešto ne štima. Da li su upravo dobri rezultati 'uzvezdili' igrače, ili je pak nešto drugo, pokazaće nam prvo revanš protiv Linfilda u Banjaluci, a onda i nastavak Premijer lige, gde uprkos svemu Borac slovi za jednog od favorita za šampionsku titulu.

SARAJEVO PREKINULO CRNI NIZ

Više od 10 meseci trebalo je da prođe da fudbaleri Sarajeva upišu gostujući trijumf u Premijer ligi. Poslednji put slavili su Pod Bijelim brijegom 5. oktobra prošle godine, kada su sa 2:1 savladali Zrinjski. Od tada, bordo tim je trijumfovao u kupu, ali kao gost je u šampionatu uspeo da osvoji najviše bod. Dodatni pesimizam pred gostovanje Posušju mogla je da bude činjenica loše forme, jer je u prethodna tri duela, Sarajevo prvo eliminisano u dvomeču od moldavskog Milsamija, pa onda poraženo od Tuzle Siti na startu Premijer lige. Ipak, polako ali sigurno čini se da novi trener Goran Sablić uspeva da posloži potrebne kockice i svom timu ponovo usađuje pobednički mentalitet, koji se, u međuvremenu, negde zagubio. Sigurna, rutinska pobeda od 2:0 na stadionu Mokri Dolac, koja koliko-toliko unosi mir u svlačionicu i donosi potreban optimizam za nastavak sezone.

TUZLA DRŽI ČELO TABELE

Ako iko može i treba da bude zadovoljan sa uvodna dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, to je definitivno grad Tuzla. Oba premijerligaša ostvarila su maksimalan učinak, te sa šest bodova 'vode kolo' u BiH fudbalskoj eliti. Onaj mlađi premijerligaš, Tuzla Siti, trenutno je vodeći zbog bolje gol-razlike, tačnije više datih golova, jer je tim Husrefa Musemića savladao prvo Sarajevo, a potom i Želju identičnim rezultatom - 2:1. Sloboda je takođe ostvarila dve pobede. Prvo Rudar 1:0, a potom Radnik 2:1, što je sasvim sigurno premašilo očekivanja i najzagriženijih navijača crveno-crnih. Definitvno je da i jedni i drugi mogu da budu prezadovoljni, mada realno gledajući, Tuzla Siti je mnogo bliža da ostane u samom vrhu, jer Sloboda nema toliko respektabilan kadar kao njihove komšije, ali s obzirom na već prikazano, sve je moguće.

SARAJEVO PRIVUKLO NAJVIŠE GLEDALACA

Najviše navijača je bilo na stadionu Mokri Dolac gdje je duel Posušja i Sarajeva pratilo 3.000 navijača, dok je najlošija poseta bila u Bijeljini, gde je na utakmici Radnik - Sloboda prisustvovalo 500 navijača.



tagovi

Borac BanjalukaFK SarajevoFK ŽeljezničarBiHBiH 1Premijer liga BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara