Vesna Pećanac, Kecman, Anđelka Prpić... u Teatrijumu 1

Nova scena Teatrijum u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja za vrele večeri do kraja jula ponudila je uzbudljiv repertoar sa brojnim hit predstavama – sutra u 21 sat pred publikom su „Detinjarije“ Rejmonda Kusa, monodrama koja je glumcu Tihomiru Tiki Staniću donela brojne nagrade, i koju s velikim uspehom izvodi od 1996, kako na našim, tako i na regionalnim scenama, i gostovanjima u inostranstvu.

Večeras je na programu „Ne oklevaj! Improvizuj.“ autora i moderatora Srđana J. Karanovića. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom bez ikakve prethodne pripreme. Dijalog, priču, likove i radnju zajedničkim angažmanom kreiraće sami učesnici (glumci) kroz razvijanje improvizacije. Moderator će po potrebi publici objasniti mehanizme i principe po kojima određena vežba improvizacije nastaje i razvija se.

Tu je i „Davitelj protiv davitelja“, u režiji Duška Aškovića, sa kojom gostuje Pozorište „Raša Plaović“ sa Uba, a 29. jula na programu je hit monokomedija „O, kakav divan dan“, u izvođenju Vesne Pećanac.

Glumica koja je svojim ulogama obeležila našu i ex jugoslovensku kinematografiju, na scenu Teatrijuma stiže sa predstavom koju s velikim uspehom igra već dvadeset godina, kako u pozorištima, tako i u školama, na fakultetima, na kongresima širom zemlje, u mnogim gradovima nekadašnje Jugoslavije, kao i u Americi i Australiji.

„O, kakav divan dan“, kako je Vesna Pećanac opisala ovu monokomediju, spaja Umetnost, Obrazovanje, Pedagogiju, Životnu mudrost i Ličnu ispovest, i sa puno finog humora govori o odnosu Roditelji – Deca – Škola – Društvo, spajajući i probleme Rađanja, Odrastanja, Puberteta, Porodičnih sukoba, Kućnih tajni, Ljubavi i Praštanja.

Na novoj sceni u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja gostuje i Tatjana Kecman sa savremenom i duhovitom kabare komedijom o ženi „Nas dve“, u kojoj peva Ana Radonjić (ZOE KIDA).

Poslednje julsko veče u Teatrijumu (subota, 31.), rezervisano je za popularnu interaktivnu savremenu komediju „Šta me snađe“ Nebojše Romčevića, u režiji Branka Đurića Đure, i izvođenju Anđelke Prpić, koja se pojavljuje u 12 različitih uloga.

Komičnu priču o bankarki Jovanki Joki Jakovljević, mladoj ženi koja u surovom korporativnom sistemu gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje), Anđelka je tokom protekle tri godine izvela 180 puta, u rasprodatim salama SNP u Novom Sadu, na brojnim scanama u Beogradu, u Zagrebu, Sarajevu, Rijeci, Osijeku, Tuzli, Beču, Cirihu, Frankfurtu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari