undefined
undefined

Pao je i veliki Štruf: Đoković siguran, neka se spremi Španac

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 11:10

Novak je u trećem kolu olimpijskog tunira, naredni rival mu je Alehandro Davidovič Fokina

Trećina posla završena. Od šest projektovanih mečeva do zlatne medalje, Novak Đoković je završio dva. Bez izgubljenog seta. S tom razlikom što ga je Jan Lenard Štuf u drugom kolu olimpijskog turnira namučio više nego Bolivijac Ugo Delijen, ali ni visoki Nemac nije mogao da ugrozi najboljeg teniser sveta.

Srbin je pohod ka postolju nastavio racionalnom igrom i sigurnom pobedom (6:4, 6:3), pokazavši motiv da u Tokiju uradi ono što nije u Pekingu, Londonu i Rio de Žaneiru. Da postane olimpijski šampion. Taj put mu se i te kako crta ove godine u golavnom gradu Japana, kako zbog izostanka konkurecije, tako i uverljivih izdananja tokom kojih onima koji su došli na Daleki istok ne ostavlja ni gram nade u eventualno iznenađenje.

Izabrane vesti

Protiv 193 centimetra visokog Nemca, Đoković je upisao šestu pobedu u isto toliko međusobnih okršaja. A koliko je dominantan u obračunima sa 48. igračem sveta pokazuje podatak da ga je opet ostavio na „nuli“. Peti put u karijeri. Samo jedan set uspeo je Štruf da uzme Novaku otkako igra tenis, na Australijan openu pre godinu i po dana. U Tokiju nije bio ni blizu.

Đoković će u osmini finala igrati sa Alehandrom Davidovičem Fokinom. Španac iz „klase 1999“ je savladao Australijanca Džona Milmana 6:4, 6:7, 6:3.

U skoro svim najvažnijim parametrima Novak Đoković je nadvisio Nemca. Odservirao je više asova (14:3), služio ga je prvi servis (71:54 procenta), osvojio je 34 poena iz 41 pokušaja posle ubačenog prvog servisa (Štruf 20 od 27), skupio 18 poena više (63:45) i bio ubedljiviji na mreži (sedam od devet poena je tako dobio, naspram protivnikova samo 53 odsto realizacije tog segmenta).

Sve do 4:4 u prvom setu Jan Lenard Štruf je odolevao, čuvao servis koji mu je inače najjače oružje, imajući u vidu visinu, ali prvu šansu da povede 1:0 Đoković je pretvorio u vođstvo i posle toga sve je bilo lakše. Već na startu druge deonice Beograđanin je napravio brejk, te iako je rival već u narednom gemu uzvratio, Đoković mu je ubrzo opet oduzeo servis i za sat i 16 minuta završio posao.


tagovi

TenisATPNovak ĐokovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara