Ubijen srndać koji je napadao ljude u selima kod Kruševca

Večeras, nešto posle 20 časova, članovi Lovačkog udruženja su, u ataru sela Pepeljevac kod Kruševca, usmrtili srndaća koji je prethodnih dana napadao ljude.
Ubijen srndać koji je napadao ljude u selima kod Kruševca
Foto: Pixabay (ilustracija)
U Lovačkom udruženju Kruševac navode da je srndać lociran u blizini reke Pepeljuše, u neposrednoj blizini mesta gde je napadao stanovništvo prethodnih dana, javljaju "Večernje novosti".
 
"Po nalogu veterinarskog inspektora odstreljena životinja će biti predata Veterinarskom institutu u Kraljevu radi daljih ispitivanja", rečeno je u Lovačkom udruženju.
 
Srndać je prethodnih dana upadao u dvorišta i napao najmanje šest osoba u okolini Kruševca - u selu Pepeljevac, zaseoku Bekčići i selima Cerova i Lukavac.
 
Meštanka Pepeljevca Zorica Živadinović (63) bila je prva žrtva srndaća - povređena je 15. jula u bašti dok je čupala luk, navode "Novosti" i dodaju da je bila sa suprugom, pa su zajedno uspeli da se odbrane.
 
Srndać je napao i povredio dve devojčice starosti šest i deset godina, kao i njihovog oca, koji su bili ubodeni i zadobili su posekotine.
 
U Lovačkom udruženju Kruševac ranije su rekli da su preduzeli sve potrebne mere kako bi što pre uhvatili srndaća.
 
"Ponašanje gde divljač ulazi u selo, dvorište, nema strah od čoveka, nije uobičajeno za divljač u prirodi. Sva je prilika da je u pitanju srndać koji je čuvan, pa je pušten ili je pobegao. Taj srndać je umiljat, mazi se, ali je krajem jula počela sezona parenja, kada kod muških jedinki prorade hormoni i oni menjaju ponašanje", rekao je Milomir Civić, upravnik Lovišta "Rasina" u Kruševcu.
  • Sho

    26.07.2021 11:14
    Kenja mi se od ovih vegan I sto traze prava za divlje zivotinje. Stavite Malo prst na celo. Ukljucite mozak.

    Pa: Eh da ste probali nekad srneci gulas,ne bi pisali ovakve budalastine. :)
  • Lovac

    26.07.2021 08:39
    Mala korekcija
    Bilo bi lepo da prilagodite naslov adekvatnoj terminologiji. Pravilno se kaže odstreljen a ne ubijen. Nije stvar samo do pravopisa, da ne pomislite da vas smatram nepismenim, koliko do održavanja i poboljšanja društvenog mišljenja o lovcima. Koliko god da se ne saglašavaju mnogi građani, lovci su jedni od najistaknutijih ljubitelja prirode i životinja vodeći brigu o istim. Pa nije lepo stvarati sliku o nama kao ubicama, a mi ćemo se potruditi da u budućnosti iščezne pogrdna definicija lovaca kao "naoružane grupe pijanih ljudi koji tumaraju po šumi u potrazi za kafanom". Svakako bi mediji trebalo da izveštavaju o ovom nemilom dogadjaju, više u svetlu edukovanja stanovništva o tome da se divlje životinje nikada ne maze i tretiraju na sličan način kao kućni ljubimci, jer oni to nisu niti ikada mogu biti. To je i glavni razlog zašto se svrstavaju u DIVLJE životinje. Svako ko drugačije smatra će ili sam nastradati ili napraviti uslove da neko drugi strada. Dobar pogled svim kolegama!
  • /

    26.07.2021 08:10
    /
    smrdija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija