Lima slavi gol (©Reuters)
Lima slavi gol (©Reuters)

Sport Resife se nada bodovima spasa, Seara bi da ponovi četvorku iz kupa

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.07.21. | 23:05

Tradicija nije bila na strani tima iz Fortaleze, sve do poslednjeg međusobnog susreta, kada su Lavovi pregaženi

Dve strane geografski udaljene više 800 kilometara, identičnu situaciju prožiljavaju i na tabeli najjačeg fudbalskog karavana u Brazilu. U trenutnom poretku razlika između Sport Resife i Seare je 10 pozicija, dok je bodovna razlika između dva tima nešto manja i nalazi se na brojci od 8 bodova. Želje i očekivanja takođe su u skladu sa trenutnim poretkom, dok domaćini žele da pobegnu iz zone ispadanja, gosti se nadaju da će se približiti među prvoplasirane četiri ekipe.

Niz od sedam ligaških utakmica bez pobede, Sport Resife je konačno prekinuo ovog utorka, kada je ostvario prvu pobedu u gostima ove sezone, savladavši minimalnim rezultatom Ameriku iz Minas Žerijasa. Strelac odlučujućeg gola bio je rezervista Paulinjo Moselin u 86. minutu susreta. Bio je to njegov prvi pogodak u ovosezonskoj kampanji po dolasku iz Šapekoensea početkom maja, obezbedivši time tek drugu pobedu za svoj novi klub.

Izabrane vesti

Ipak, prvi pozitivan rezultat posle sedam uzastopnih mečeva bez pobede, nije bio dovoljan da sastav Umberta Louzera pobegne iz zone ispadanja, mada su posle prisvajanja nova tri boda smanjili zaostatak za Sao Paulom, koji sa bodom prednosti zauzima mesto ispred donje četvorke. Čak i pored eventualne pobede, da bi se izvukao iz zone ispadanja, Resifeu je potrebno i da se drugi rezultati poklope, naročito na utakmici koja se igra nešto ranije ove noći u Rio de Ženeiru, gde Sao Paulo gostuje Flamengu.

Lavovi sa severa u noćašnji okršaj ulaze sa pozitivnim skorom kada su upitanju okršaji sa Searom na stadionu Ilja de Retiro. Domaći sastav slavio je u četiri od pet susreta protiv gostiju iz Fortaleze. Međutim, poslednji okršaj na ovom tlu, zabeležen u aprilu tekuće godine u skolpu grupne faze Sveroistočnog Kupa Brazila, ubedljivo je pripao Vozau u pobedi od 4:0.

Seara je produžila svoju neporaženu ligašku seriju utakmica na osam mečeva, kada su prošlog vikenda kod kuće pobedili Atletiko Paranaense sa 1:0. Utakmica je naizgled išla ka remiju bez golova, ali je duboko u sudijskoj nadoknadi (90+8) golom Vendsona domaći sastav uspeo da ugrabi sva tri boda i obezbedi treću pobedu na poslednje četiri utakmice na Kastelaou.

Sastav Gutoa Fereire napredovao je do sedmog mesta na tabeli sa 18 osvojenih bodova, inače to je bila pozicija na kojoj su završili prošle sezone, i trenutno su na šest bodova zaostatka za svojim gradskim i klasičnim rivalom Fortalezom, sa kojim će se suočiti za nedelju dana.

Iako se dokazala kao izuzetno čvrsta ekipa, koju je veoma teško savladati, i uprkos relativno visokom trenutnom plasmanu, Seara u dosadašnjem toku prvenstva još uvek nije uspela da ostvari pobedu na strani. Na šest utakmica van svog Kastelaa, remizirali su pet puta, i to na poslednjih pet susreta zaredom i pretrpeli jedan poraz na gostovanju na Vili Belmiro od ekipe Santosa. Trijumf protiv Resifea pre četiri meseca od 4:0 na ovom istom stadionu posle niza neuspeha, uliva im veliku dozu samopouzdanja pred noćašnji okršaj, a eventualna pobeda bi mogla da im pomogne da se podignu na peto mesto.

Domaći sastav za ovaj duel neće moći da računa na Neiltona koji se još uvek oporavlja od povrede skočnog zgloba, kao ni na urugvajskog napadača Leandra Barsia zbog povrede desnog kolena. Pored njih na listi povređenih nalaze se i Sander Bertoloto, Ijago Majdana i Žoao Igora. Posle ostvarene pobede ovog utorak, Umberto Louzer verovatno neće napraviti previše promena, a ako i uopšte bude u startnoj postavi, to bi najviše trebalo da brine napadača Mikaela, koji još uvek nije postigao pogodak u ligi ove sezone, i verovatno će ga zameniti Paulinjo Moselin, strelac pobedonosnog gola u proteklom kolu ili kolumbijski ofanzivac Santjago Treljez.

Što se tiče gostujućeg sastava, oni su u Resife doputovali bez četiri igrača koje muče različiti tipovi povreda. Na spisku odsutnih nalaze se Gabriel Dijaz, koji ima problema sa kolenom, Luiz Otavio zbog uganuća skočnog zgloba, golman Žoao Rikardo zbog povrede ruke i mladi napadač Vitor Žakare, takođe, zbog problema sa kolenom. Levi bek Bruno Pačeko mogao bi započeti četvrtu uzastopnu utakmicu umesto Kelvina, dok se ofanzivni vezista Stiven Mendoza nada povratku u startnu postavu ispred Vinisijusa Lime.

Bez sumnje Sport Recife će u noćašnjem duelu težiti ka pobedi, jer bi sa eventualna nova tri boda već posle ovog kola mogao biti na sigurnom, van zone ispadanja. Sa druge strane, Guto Fereira je ekipu Seare na poslednjih pet kola na gostovanjim učinio gotovo nepobedivom, ali isto tako neuspevši da ostvari željeni trijumf, gomilajući niz nerešenih utakmica. I pored toga što su imali veoma uspešno poslednje gostovanje na Ilja de Retiru u okviru Severoistočnog kupa, Guto i njegovi puleni smatraju da je došao red i na prvu ligašku pobedu na ovom stadionu u Seriji A.

BRAZIL 1 - 13. kolo

Subota

Gremio - Amerika Mineiro 1:1 (1:1)

/Guedes 7 - Azevedo 31/

Palmeiras - Fluminense 1:0 (0:0)

/Manoel 54ag/

Nedelja

Atletiko Mineiro - Baija 3:0

/Hulk 58, 79pen, Zaračo 90+1/

Flamengo - Sao Paulo (u toku)

Fortaleza - Bragantino (u toku)

Atletiko paranaense - Internasional (u toku)

Santos - Atletiko Gojanense (u toku)

Ponedeljak

01.30: (3,00) Sport Resife (2,95) Keara (2,60)

23.00: (2,20) Žuventud (3,05) Šapekoense (3,70)

Utorak

01.00: (3,35) Kujaba (2,80) Korintijans (2,50)

***Kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1SearaSport Resife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara