Fudbal

Siti u problemu, procurili novi mejlovi

Siti u problemu, procurili novi mejlovi
Foto: Tanjug/AP/Arhiva/Ilustracija | Siti u problemu, procurili novi mejlovi

Mančester siti mogao bi da bude u ozbiljnom problemu u vezi sa istragom sa naduvanim sponzorskim ugovorima.

Premijer liga je još prije nekoliko godina otvorila istragu, koja nije otišla daleko, ali afera bi sada mogla da dobije drugačije konotacije.

Uzbunjivač iz Portugalije, Rui Pinto (32), koji je bio jedan od glavnih u grupi onih koji su magazinu "Špigl" dali dokaze o nedozvoljenim radnjama "građana" još 2018. godine, izrazio je spremnost da pomogne Premijer ligi u nastavku istrage.

To su njegovi advokati Fransisko i Luis Tešeira da Mota izjavili "Dejli mejlu".

"Rui ostaje posvećen tome da sarađuje da nacionalnim i međunarodnim vlastima kako bi pomogao razotrkrivanju nedozvoljenih radnji u fudbalu i doprinio transparentnosti u fudbalu", poručili su oni.

Britanski list je objavio nove detalje vezane za sporne ugovore "građana" u kojima se vidi kako je došlo do prikazivanja drugačijih podataka od onih koji su bili realni.

Pravnici Premijer lige rekli su na jednom sastanku nedavno kako je taktika Sitija bila da se maksimalno odugovlači sa prilaganjem spornih dokumenata u saradnji sa istražnim organima.

Premijer liga je još u avgustu 2019. uložila žalbu na saradnju Sitija, zatražena je dostupnost informacijama, a kada je sudski proces počeo, koji je isti Siti osporio tvrdnjom da Premijer liga nije nezavisna.

Dovedena je u pitanje legitimnost postupka, uslijedio je niz žalbi sve kako bi se sporne odredbe držale u tajnosti, prenosi "Dejli mejl".

Prošle nedjelje dvojica sudija u procesu su se saglasili da je vrijeme da se sporne stvari objave.

Sudija, lord Džastis Majls je izrazio frustraciju nedostatkom saradnje kluba sa istražnim organima Premijer lige.

"Ovo je istraga koja je krenula u decembru 2018. godine. Iznenađujuće je i zabrinjavajuće za javnost da je načinjeno tako malo napretka u protekle dvije do dvije i po godine tokom kojih je, vredi reći, klub dva puta bio krunisan kao šampion Premijer lige", poručio je Majls.

List je sada objavio niz dokumenata koji se tiču sponzorskih ugovora kluba od 2010. godine.

Vjeruje se da je Siti do velikih sponzorskih ugovora dolazio preko kompanija koje posluju u UEA, a poznatno je da ih je i UEFA sumnjičila za kršenje pravila Finansijskog fer-pleja.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije