Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Instant pojačanje: Zabolotnji na debiju doneo CSKA minimalnu pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 20:56

Trijumf Armejaca u prvom kolu protiv Ufe - 1:0 (0:0)

Ono što je sa velikim uspehom radio prethodne sezone, Anton Zabolotnji je nastavio u novoj. U međuvremenu je samo promenio klub. Umesto u opremi Sočija, 30-godišnji Rus trese mreže u dresu CSKA. Od večeras i zvanično, pošto je u prvom kolu ruske Premijer lige, na svom debiju za Armejce, pred malobrojnim navijačima na VEB Areni, svojim pogotkom doneo sva tri boda protiv Ufe - 1:0 (0:0).

Ako se po jutru dan poznaje, Moskovljani su dobili instant pojačanje. Pride za njega nisu platili ni cent obeštečenja, jer mu je krajem jula istekao ugovor sa Sočijem, što je CSKA umeo da iskoristi i strelca 14 golova iz prethodne dve sezone (imao i deset asistencija) doveo u svoje redove. A ovaj mu posle 60 minuta pokazao zbog čega je između ostalog zavredneo poziv sada već bivšeg selektora Rusije Stanislava Čerčešova za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Po isteku sat vremena igre na VEB Areni, Zabolotnji je iskoristio odličan centaršut Alana Džagoeva iz kornera i glavom slomio otpor rivala iz Ufe. Moglo je, doduše, da ode i na drugu stranu, jer iako su uglavnom bili fokusirani na defanzivu, gosti su u 32. minutu imali najbolju priliku na meču. I to kakvu. Krotov je na drugoj stativi neometano primio ubačenu loptu sa levog boka, šutirao snažno u bliži ugao, ali je iskusni Igor Akinfejev odbranio njegov udarac, a lopta se potom od stative odbila daleko od gola.

Mogli su Armejci ubrzo potom da kazne promašaj Krotova, sam je sa pet metara na drugoj strani pokušao Emil Bohinen, ali je gađao pravo u gostujućeg čuvara mreže.

Ufu je na kraju ipak stigla kazna, za šta je bilo potrebno da trener CSKA Aleksej Berezucki na poluvremenu uvede Džagoeva (na kraju proglašen igračem utakmice), a ovaj kao rukom pogodi Zabolotnjija u 61. minutu.

PREMIJER LIGA RUSIJE - PRVO KOLO

Petak

Rostov – Dinamo Moskva 0:2 (0:2)

/Zakarjan 20, Tjukavin 33/

Subota

Himski - Zenit 1:3 (1:1)

/Kuharčuk 29 - Azmun 33, Erokin 72, Sutormin 76 pen/

Lokomotiva - Arsenal Tula 3:1 (0:1)

/Žamaletdinov 80, 86, Smolov 89 - Tkačev 22/

Rubin - Spartak 1:0 (0:0)

/Smošnikov 49/

Nedelja

Ural - Krasnodar 0:2 (0:0)

/Vilenja 62 i 85/

Krila Sovjetov - Ahmat 1:2 (0:2)

/Sarveli 49 - Utkin 6, Konate 20/

CSKA - Ufa 1:0 (0:0)

/Zabolotnji 61/

Ponedeljak

18.00: (4,00) Nižnji (3,30) Soči (2,00)

 ***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKA Moskvaruska premijer ligaPremijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara