Selaković: Odlični odnosi Srbije i Azerbejdžana zasnovani na međusobnom razumevanju 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je danas u Bakuu izjavio da su „odlični odnosi“ Srbije i Azerbejdžana zasnovani na međusobnom razumevanju i zajedničkoj posvećenosti međunarodnom pravu.

Ministar Selaković je nakon sastanka sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim izjavio da su u razgovoru potvrđeni odlični odnosi dve zemlje koje vezuje Sporazum o strateškom partnerstvu, ali i uzajamna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je zahvalio zahvalnost Azerbejdžanu na „jasnom stavu o nepriznavanju“ nezavisnosti Kosova i podršci u međunarodnim organizacijama.

Sagovornici su razgovarali i o unapređenju ekonomske saradnje, kao i saradnji u oblasti poljoprivrede, građevine, saobraćaja, energetike, sporta, obrazovanja i zdravstva.

Šef srpske diplomatije je s predsednikom Alijevim razgovarao i o njegovoj bilateralnoj poseti Srbiji 10. oktobra i poručio da je ta poseta od velikog značaja, budući da je reč o prvoj poseti predsednika Azerbejdžana Srbiji još od 2011. godine, navodi se u saopštenju.

Selaković će sutra imati odvojene susrete sa ministrom spoljnih poslova Džejhanom Bajramovim, ministrom ekonomije Mikailom Džobarovim i ministrom odbrambene industrije Madatom Gulijevim.

U utorak će biti održano šesto zasedanje Međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejedžana, čiji su kopredsednici ministar Selaković i ministar rada i socijalne zaštite Azerbejdžana Sahil Babajev.

Istog dana biće održan i poslovni forum na kojem će učestvovati srpski i azerbejdžanski privrednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari