Aleksandra Crvendakić (Foto: MN Press)
Aleksandra Crvendakić (Foto: MN Press)

Crvendakićeva: Zlato rezervisano za SAD, mi se borimo za preostale dve medalje

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.07.21. | 20:30

Košarkašica Srbije prokomentarisala za Mozzart Sport utiske sa otvaranja, pričala i o Evropskom prvenstvu, kao i protivnicima na Olimpijskim igrama

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Evropske šampionke pale motore u ponedeljak ujutru u Saitami. Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić je spremna da počne snimanje druge epizode na Olimpijskim igrama, uz nadu da će biti uspešna kao i prethodna, pet godina ranije. U razgovoru za Mozzart Sport naša igračica je pričala o protivnicima u grupnoj fazi, utiscima sa Evropskog prvenstva, druženju u Olimpijskom selu, kao i o svečanoj ceremoniji otvaranja.

Izabrane vesti

"Mislim da treba da se doživi i to ako si već na Olimpijskim igrama, velika je čast. Većina naših sportista je bila na ceremoniji, mnogo je lep osećaj kad predstavljaš svoju zemlju, veoma si ponosan... Nama košarkašicama je osećaj bio još posebniji, jer je Sonja nosila zastavu. Bile smo tu iza nje veoma ponosne. Lepo je bilo među tim ljudima, svi mi zajedno iako smo iz različitih sportova, predstavljamo jednu zemlju i jedan narod", opisala je Aleksandra Crvendakić.

Košarkašica Liona je na prethodnim Igrama bila dvadesetogodišnjakinja sa sporednom ulogom u timu. Sada, situacija je znatno drugačija.

"Dolazim sada sa mnogo većim iskustvom i sa većom ulogom u ekipi. Prošlo je pet godina, sigurno da sam spremnija, znam šta nas čeka, kako je... Prvi put mi nismo znale ništa, ni koliko ćemo moći da zadržimo fokus na košarci, jer ovde ima toliko različitih sportova, upijaš svaku emociju, svako igra u različitim terminima".

Raspoloženje među sportistima je na visokom nivou, a svaka medalja će sigurno samo još dodatno popravljati ambijent.

"Mnogo nam je lepo. Velika je stvar što smo drugi put uzastopno na Olimpijskim igrama. Drago nam je što su svi naši sportisti lepo raspoloženi. Vidi se da smo motivisani da što bolje prođemo na OI. Družimo, trudimo se da ostanemo u krugu naših ljudi, slobodno vreme da iskoristimo za nas, razmenjujemo iskustva, očekivanja".

Srpkinje takmičenje otvaraju okršajem sa Kanadom u ponedeljak od 10.20 po srpskom vremenu.

"Imamo nezgodnu grupu, ali generalno na Olimpijskim igrama nema ekipe za koju možemo da kažemo da ćemo je sigurno pobediti. Prvo igramo protiv Kanade, koja je jako fizički dominantna i agresivna ekipa. Znamo kako je bilo 2016. godine kada smo vodile celu utakmicu pa su one na kraju napravile preokret. Sa Španijom godinama unazad igramo, prvi put smo uspele da ih dobijemo na EP. Njih ne možemo da izbegnemo, ili ćemo se sastati u grupi ili u nekoj fazi kasnije. Brza ekipa, mislim da smo posle EP probile tu neku barijeru, da ćemo sve bolje moći da igramo protiv njih. Kad je Koreja u pitanju, nije nam slična košarka... Drugi svet na koji moramo da se adaptiramo i smatram da ćemo to uspeti".

Naše devojke su na prethodnim igrama stajale na pobedničkom postolju, a oko vrata im je bila bronzana medalja.

"Sada dolazimo sa velikim samopouzdanjem zbog osvajanja Evropskog prvenstva. Mi uvek očekujemo više, želimo bolje... Svakako smo ekipa koja ne kalkuliše, idemo korak po korak, fokus nam je na prvoj utakmici".

Na listi favorita je zakucano prvo ime, a po nekim proračunima našu ekipu stavljaju na drugu poziciju...

"Amerika je nedodirljiva godina, za njih je rezervisana zlatna medalja, a mi ćemo ostali da se borimo za preostale dve. Ali ajde, da kažem da je lopta okrugla, pa može svašta da se desi“, zaključila je Aleksandra Crvendakić.


tagovi

Aleksandra Crvendakićženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara