NAJVEĆA LUZERKA U TOKIJU! Omalovažavala druge, slavila zlato, pa shvatila da je druga FOTO
Foto: Printscreen

najluđa trka u istoriji

NAJVEĆA LUZERKA U TOKIJU! Omalovažavala druge, slavila zlato, pa shvatila da je druga FOTO

Tokyo 2020 -

Anemejk Van Fleuten je bila najveći favorit za zlato u Tokiju. Trostruka svetska prvakinja je pre trke u Japanu, praktično nikoga osim sebe nije videla na poziciji broj 1.

"Kvalitet ove trke biće najniži od svih u poslednjih nekoliko godina. Polovina dobrih takmičarki ostalo je kod kuće. Mnoge su ekipe poslale samo jednu takmičarku zbog ograničenja. Zvanje svetskog prvaka je važniji i vredi više", govorila je pred trku.

Bila je isuviše sigurna u sebe, verovala da će bez problema dođi do zlata, ali joj je pripalo srebro. Isprva je verovala da je zlatna, ali...

Trku je neočekivano dobila 30-godišnja Austrijanka Ana Kizenhofer koja je priredila pravu senzaciju. Njeno najveće dostignuće ranije je bilo 44. mesto na Svetskom prvenstvu, a poslednjih godina čak nije imala profesionalni tim.

Van Fleutenova je završila druga, ali je u cilju slavila kao da je zlatna, podigla je ruke ali nije znala da je Kizenhofer zapravo prva prošla kroz cilj.

"Nisam znala, bila sam u krivu. Stvarno nisam imala pojma da sam druga. Osjećam se užasno zbog ovoga", kazala je Van Fleutenova

Pošto nije imala mogućnost komunikacije sa timom i trenerom tokom trke, ona nije bila upućena šta se dešava na stazi i na kraju je tek shvatila da nije osvojila zlato koje je planirala. Vozila je kao drugoplasirana i jurišala ka cilju, sve vreme misleći da nema nikoga ispred nje.

"Moji osećaji su pomešani. Ponosna sam na olimpijsku medalju, jer je prije nisam imala, ali s druge strane, tužna sam jer sam mislila da je ona zlatna a ne srebrna", dodala je.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track