Brnabić: Stavićemo se na mapu evropskih destinacija za banjski turizam 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u Vranjoj Banji izjavila da joj „srce plače“ kada vidi koliko je proteklih decenija mineralnih i toplih voda „odlazilo“, jer ih Srbija nije koristila ili je upotrebljavala samo mali deo.

Koristila je u doba kralja Petra, a onda decenijama nije i razbacivala se kao da smo najbogatija zemlja. I najbogatiji ne bi to tako neodgovorno radili, ali promenilo se to vreme, reka je Ana Brnabić.

Ona je izjavila da će za dve godine u Vranjskoj Banji biti otvoren hotel „i da ćemo se staviti na mapu evropskih destinacija za banjski turizam“.

Neki naši preci će gledati i reći „svaka čast, to je Srbija koju smo želeli i gradili, konačno se Srbija budi i vaskrsla je“, navela je Ana Brnabić, uz konstataciju da ne razume kako neko može da napadne projekat u Vranjskoj Banji.

Sve je propadalo i dovedete investitora koji gradi sve ovo i onda vam neko kaže „kad dođemo na vlast, mi ćemo sve da srušimo“. To je nenormalno, izjavila je Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, taj projekat će promeniti ceo okrug i Srbija će dobiti nešto što nije nikada imala.

Brnabić je, kako je objavljeno na sajtu vlade, navela da je prisustvovala potpisivanju ugovora između „Milenijum tima“ i međunarodnog američkog brenda „Meriot“, pod kojim će biti ovi hoteli i da je od tada želela da dođe i vidi kako napreduju radovi.

Prema njenim rečima, hotelski kompleks, vredan oko 90 miliona evra, bi trebalo da bude gotov 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari