VELIKI VLADIMIR: Doskorašnji kapiten Partizana najlepše golmanske godine proveo u Humskoj
Foto: Partizan. rs

superliga srbije

VELIKI VLADIMIR: Doskorašnji kapiten Partizana najlepše golmanske godine proveo u Humskoj

Fudbal -

Stojković poslednji put branio za Partizan protiv Dunajske Strede u Beogradu, karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji kod Vuka Rašovića

Kapiten Partizana i iskusni golman Vladimir Stojković (38), odigrao je protiv Dunajske Strede u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije poslednji meč za crno-bele, pošto je posle utakmkice u Beogradu napustio redove vicešampiona Srbije. Novi klub Velikog Vladimira biće Al Feiha iz Saudijske Arabije koji sa klupe predvodi bivši trener Partizana Vuk Rašović. Stojković je odavno u kontaktu sa novim klubom, koji se inače priprema u Srbiji. - Partizan je moja druga kuća i na stadionu u Humskoj sam se uvek osećao lepo. Zato sam posebno srećan što sam najbolje golmanske godine proveo u Partizanu. Zajedno smo započeli mnogo toga, već ispisali stranice istorije na koje sam ponosan - rekao je Vladimir Stojković.

Vladimir Stojković
foto: Starsportphoto

Vuk Rašovic je bio na utakmici Partizana i Dunajske Strede zajedno sa pomocnikom Ljubišom Rankovićem i posle meča je sve dogovoreno sa Stojkovićem. U pregovorima je učestvovao i predsednik Al Feihe Abdulah Abanmi, a generalni direktor beogradskog kluba Miloš Vazura je naglasio da je Stojković toliko mnogo učinio za Partizan, da je postao deo crno-bele familije, poželevši mu uspeh i na Arabijskom poluostrvu. Stojkovi je sa Partizanom osvojio po tri titulre prvaka (2011, 2012, 2013) i tri nacionalna kupa (2011, 2018, 2019).

Vladimir Stojković
foto: Starsport

Sjajni čuvar mreže je za crno-bele igrao u prvom mandatu od 2010. do 2014. godine, pa u drugom od 2017. Pored Partizana branio je za veliki broj klubova - Loznicu, Crvenu zvezdu, Leotar, Zemun, Nant, Vitese, Sporting, Hetafe, Vigan, Ergotelis, Makabi iz Haife i Notingem Forest. Vladimir Stojković je rođen u Lozinici, a za reprezentaciju Srbije je branio 84 puta.

Lazar Marković novi kapiten

Posle odlaska Vladimira Stojkovića, kapitenska traka će najverovatnije pripasti ofanzivnom vezisti Lazaru Markoviću, strelcu pobedonosnog gola protiv Dunajske Strede u Beogradu. Pre povratka u Partizan, Marković je imao zapaženu intrenacionalnu karijeru, igrajući za Benfiku, Liverpul, Fenerbahče, Sporting, Hal i Anderleht.

Popović i Stevanović među stativama

Nemanja Stevanović ili mladi Aleksandar Popović dobiće šansu među stativama Partizanovog gola posle odlaska Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju. Popović (21) je krajem januara debitovao za nacionalnu selekciju na meču sa Panamom. Stevanović (29) je kao i Stojković rođen u Loznici. Pre Partizana, bio je na pozajmicama u Teleoptiku, Radu i Čukaričkom i sada je pred njim svakako najveći izazov u karijeri.

Kurir/sport L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track