Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 25.07.2021.

08:55

Osaka prekinula bojkot medija

Japanska teniserka Naomi Osaka posle mesec i po dana prekinula je bojkot medija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Osaka prekinula bojkot medija
Foto: Profimedia

Osvajačica četiri grend slem trofeja nije davala izjave od početka Rolan Garosa, kada je poručila da je u depresiji i da neće davati izjave za medije na neodređeno vreme.

Ona je pobedom startovala na olimpijskom turniru u Tokiju, slavila je protiv Kineskinje Saisai Dženg, 6:1, 6:4.

Potom je u miks zoni dala izjave za dve TV ekipe, jedan domaći štampani mediji i jedan gde je odgovarala na pitanja na engleskom jeziku.

Na pitanje kakav je osećaj da opet daje izjave, rekla je da nikada nije imala ništa protiv medija.

"Ne osećam se nimalo čudno. Možda to vama deluje tako. Srećna sam što mi opet postavljate pitanja, ali više od svega koncentrisana sam na tenis", poručila je Osaka.

Upitana je i kada je saznala da će upaliti olimpijski plamen, ali nije bila sigurna sme li da odgovori.

"Nisam sigurna da smem to da kažem. Smem? U redu. Bilo je to u martu, u Majamiju. Bila sam vrlo srećna i počastvovana time. Sada sam veoma ponosna. Kada sam upalila plamen, bila je to posebna čast za mene. To je nešto o čemu sanjate i ne može svako to da uradi. Kada su me pitali da li želim to da učinim, bila sam iznenađenja i srećna u isto vreme, posebno zbog toga što se sve dešava u Tokiju", poručila je Naomi.

Nju u drugom kolu očekuje duel sa Viktorijom Golubić iz Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve