0
olimpijske igre

FOTO: Unsplash, ilustracija

TAJFUN STIŽE U TOKIJO, NEKA TAKMIČENJA SU VEĆ ODLOŽENA: Vremenske nepogode pogodile Japan!

Objavljeno: 25.07.21 u 13:54

Valjda će sve biti kako treba.

Olimpijske igre u Japanu počele su 23. jula, a već sada bi organizatori mogli da se susretnu sa ozbiljnim problemima. Kako javljaju tamošnji meteorolozi, velike vremenske nepogode mogu da naprave pravi haos u Tokiju.

I pred sam početak ovih Igara, svedoci smo da se veliki deo japanskog stanovništva borio protiv održavanja zbog pandemije koronavirusa. Sada je meteorološka agencija istakla da je tajfun po imenu Nepartak prošao pored ostrva Minamitori, koje je udaljeno oko 1.800 kilometara od Tokija.

FOTO: Twitter/Screenshot

Ipak, on ka Tokiju ide brzinom od 15 kilometara na čas još od nedelje, pa su zbog toga pojedina takmičenja u veslanju odložena. Vetrovi koji duvaju u centru tajfuna, imaju brzinu od oko 108 kilometara na čas. Prema poslednjim prognozama, tajfun bi do Olimpijskih igara mogao da stigne za 24 sata, a neke delove zemlje izlazećeg sunca već su pogodili jaki vetrovi i veliki talasi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter