Dostupni linkovi

Nemačka najavila moguća ograničenja za nevakcinisane


Direktor kancelarije nemačke kancelarke rekao je da će nevakcinisanima biti zabranjen ulazak na mesta poput restorana, bioskopa i stadiona
Direktor kancelarije nemačke kancelarke rekao je da će nevakcinisanima biti zabranjen ulazak na mesta poput restorana, bioskopa i stadiona

Nemačka je 25. jula najavila da će možda biti neophodno uvođenje ograničenja za nevakcinisane ako broj slučajeva u zemlji ponovo bude dostigao maksimum u narednim mesecima.

Direktor kancelarije nemačke kancelarke Helge Braun rekao je međutim za list "Bild am Sonntag" da ne očekuje još jedno zaključavanje zbog korona virusa u Nemačkoj.

Braun je naveo da će nevakcinisanima biti zabranjen ulazak na mesta poput restorana, bioskopa i stadiona jer je rizik preveliki.

On je dodao da će "vakcinisani sigurno imati više slobode od nevakcinisanih".

Vakcinacija stanovništva u Nemačkoj je usporena poslednjih nedelja, što je dovelo do rasprava o tome kako podstaći one koji još nisu primili vakcinu da to učine.

Više od 60 odsto nemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno vakcinisano.

Braun je rekao da se plaši da bi se broj novih slučajeva korona virusa mogao povećati u narednih nekoliko nedelja i da bi mogao da dostigne 100.000 dnevno do kraja septembra.

Poziv Nemačkoj da se oslobodi zaliha vakcina
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:06:05 0:00

Posle više od dva meseca stalnog pada, u Nemačkoj od početka jula raste broj zaraženih, uglavnom zbog širenja zaraznije delta varijante korna virusa.

"Ako bi delta varijanta nastavila da se širi ovom brzinom i ako joj se ne suprotstavimo vrlo visokom stopom vakcinacije ili promenom ponašanja, imali bismo 100.000 zaraženih na dnevnom nivou za samo devet nedelja", rekao je Braun.

Više od 90 hiljada ljudi umrlo je od posledica COVID-19 u Nemačkoj.

XS
SM
MD
LG