Serijski ubica umro prirodnom smrću dok je čekao smrtnu kaznu

Svetske vesti - Nedelja 25.07.2021 - 11:41

Serijski ubica Rodni Džejms Alkala, koji je postao poznat kao "Dejting gejm kiler", umro je u subotu dok je čekao izvršenje smrtne kazne u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

FOTO: AP FOTO: AP
Alkala je umro u 77. godini u bolnici u San Hoakin Valiju u Kaliforniji, objavila je zatvorska uprava.
 
Alkala je osuđen na smrt 2010. godine zbog pet dokazanih ubistava u Kaliforniji u periodu između 1977. i 1979. godine, među kojima je i devojčica (12), međutim, vlasti procenjuju da je ubio do 130 ljudi širom SAD, preneo je "Gardijan".
 
On je dobio dodatnu kaznu od 25 godina do doživotne 2013. godine, nakon što je priznao dva ubistva u Njujorku.
 
Ponovo je optužen 2016. godine nakon DNK dokaza koji su ga povezivali sa ubistvom trudne žene iz 1977. godine, ali tužilac je rekao da je Alkala bio isuviše bolestan kako bi izašao pred sud zbog tih optužbi.
 
Alkala je poznat i kao "Dejting gejm kiler" po tome što se 1978. pojavljivao u u to vreme popularnom TV šou na američkoj televiziji u kojem su se mladi učesnici nasumično upoznavali i u nekim slučajevima kasnije ostvarivali ljubavne veze.
 
Američki mediji navode da je Alkala u trenutku pojavljivanja na TV šou iza sebe već imao nekoliko ubistava.
 
Policija je posle hapšenja otkrila više hiljada seksualno eksplicitnih snimaka mladih žena i adolescenata koje je fotografisao sam Alkala.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: