Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реконструкција пута Доња Врежина - Малчанска Петља

rssBookmark and Share

Ниш 25.07.2021. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Драгана Сотировски, помоћница Владислава Ивковић, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и представници Дирекције за изградњу града обишли су почетак радова деонице која је од изузетне важности не само за људе из Малче који свакодневно пролазе овим путем, него и за све људе који долазе из правца Сврљига, Књажевца и Зајечара.

Реконструкција пута Доња Врежина - Малчанска Петља

Захваљујући подршци државе, посебно председника Александра Вучића и разумевању ЈП „Путеви Србије“ наши суграђани ће добити реконструисани путни правац од Доње Врежине до Малчанске петље у дужини од непуних 5,5 километара где су почели радови које  је обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима.

“Новац који смо планирали за реконструкцију овог пута, ми можемо да га преусмеримо за водовод и канализацију. Јуче смо тим поводом, између осталог, на Већу донели одлуку да се за водовод и канализацију, за изградњу амбуланте у Брзом броду у вредности од 60 милиона динара, ми ћемо тај новац преусмерити на те ствари, на изградњу вртића, школе у Пантелеју и на много тога што наши суграђани траже. Велике су капиталне ствари пред нама. За ових првих годину дана смо много тога и што се тиче папира и грађевинских дозвола, употребних дозвола, завршили. Већ почетком августа поделићемо кључеве за станове за избеглице и расељена лица, тако да ћемо имати прилику и то да завршимо, и оно што је такође важно- завршена је експропријација земљишта, па је готово извесно да ћемо недалеко од ове позиције добити километар и по пута који ће људи са коридора 10, који излазе са коридора, моћи директно у Нишку Бању, то нам је јако важно, то је уз помоћ Коридора Србије. Има још пројеката да заједно урадимо са државом”

“Морам да вам кажем да ми је пуно срце када се ради на Градској општини Пантелеј, на општини на којој ја живим и где расту моја деца, где је цела моја породица, фамилија, пријатељи, комшије. Заиста себе не доживљавам као председника општине, већ као заиста председника грађана- ослушкујем грађане, разговарам са њима свакога дана и све ово што радимо је управо на иницијативу људи који живе ту, они ту пролазе сваког дана и најбољи су нам они и критичари и саветници. Ова деоница је јако важна, ово је улаз у град Ниш, ово је лице наше Градске општине Пантелеј, за све људе који долазе из Сврљига, из правца Књажевца, па и за људе из Малче који свакодневно пролазе овим путем и веома сам задовољна сарадњом коју имамо са Дирекцијом за изградњу града, подршком коју имамо од стране града Ниша и републике. Ово је друга деоница од стране Јавног комуналног предузећа Путеви Србије која се ради на нашој територији, прва је била пут Кнез село-Малча који сте имали прилике да забележите. Ово је друга деоница и заиста сам задовољна, скоро сте сведочили реконструкцији студеничке улице, ради се увелико радиска улица.”

Данас смо сведоци почетка радова једне  деонице која је врло важна, како за саобраћај, тако и са стране даље реализације свих ових пројеката, у питању је пројекат Малчанска петља-Доња Врежина у дужини од 5,2 км. Вредност радова је око 121 милион, а радови ће бити завршени за око 60 календарских дана, значи радови ће бити комплетно завршени, ни не треба сумњати у квалитет изведених радова, пошто је њихова комплетна организација од извођења радова” реко је Зоран Прокић извршни директор Дирекције за изградњу града.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Доња Врежина   Кнез Село   Малчанска петља   путеви
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима