Košarkaški turnir u Tokiju počeo pobedom Češke 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Košarkaška reprezentacije Češke pobedila je danas selekciju Irana sa 84:78, u premijernom meču košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Češku je do prve pobede u Grupi A vodio Patrik Auda sa 16 poena, dva manje ubacio je Blejk Šilb, dok je Jan Veseli meč završio sa 11 poena.

Kasnije danas se u istoj grupi sastaju Francuska i SAD.

Košarkaši Češke će u drugom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Francuske, a Iran protiv SAD. Ti mečevi su na programu u sredu.

Košarkaši Italije savladali Nemačku na OI

Košarkaši Italije pobedili su danas na Olimpijskimigrama u Tokiju selekciju Nemačke sa 92:82 (22:32, 21:14, 25:26, 24:10), u meču prvog kola Grupe B.

Najefikasniji u selekciji Italije bio je Simone Fontekio sa 20 poena i četiri skoka, dok su po 18 poena postigli Stefano Tonut i Danilo Galinari.

U selekciji Nemačke najbolji učinak imao je Maodo Lo sa 24 poena, i po četiri skoka i asistencije, Ajzak Bonga je upisao 13 poena, a po 12 poena su zabeležili Moric Vagner i Andreas Obst.

Kasnije danas igra biće odigran drugi meč ove grupe, između Nigerije i Australije.

Plasman u četvrtfinale izboriće dve prvoplasirane selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari