25. jul  2021. 08.09  →  18.46 | Izvor: Tanjug

Basketaši bolji i od Belgije, četvrti trijumf Srbije na OI

TOKIO -

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 ostvarila je i četvrtu pobedu na Olimpijskom turniru u Tokiju, nakon što je savladala Belgiju 21:14. Prethodno, srpski tim danas je nadigrao Poljsku 15:12. Reprezentacija Srbije u basketu  ostvarila je danas i treću pobedu na Olimpijskom turniru u Tokiju, nakon što je savladala Poljsku 15:12.

Poljaci su imali prednost 11:8, ali je srpski tim uspeo da peokrene rezultat i nastavi sjajan niz.

Basketaši Srbije sutra od 5.00 igraju protiv Japana, a potom od 8.25 protiv Letonije.

Basketaši: Idemo korak po korak do polufinala

Reprezentacija Srbije u basketu beleži odlične rezultate na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prvi cilj je plasman u polufinale, idemo korak po korak, složni su srpski basketaši.

"Svaki sledeći meč je odlučujući za polufinale. Japan pobeđuje, Letonija je kiksnula... Sutra igraju Holandija - Letonija. Ako završimo dan bez poraza, bićemo u velikoj prednosti", rekao je reprezentativac Srbije Dušan Domović-Bulut.

Uslovi za igru u Tokiju nisu laki, ali srpski reprezentativci kažu da su igrali i u težim.

"Jako su bitne pobede, idemo korak po korak. Fokusiramo se na Japan, igrali smo sa njima prijateljske mečeve. Oni su juče iznenadili Belgijance, tako da svako svakog može da pobedi. Treba da ostanemo fokusirani, prvo da pobedimo Japan, onda za Letoniju, da pobedimo te dve i obezbedimo polufinale", rekao je Dejan Majstorović.

Tagovi
Srodne vesti