Ivanić i Katai slave gol (©MN Press)
Ivanić i Katai slave gol (©MN Press)

Proradio tandem Ivanić - Katai, ali Zvezdi ostale brige pred Kairat (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.07.21. | 22:58

Crveno-beli pobedili Mladost, međutim, nisu pružili partiju koja uliva samopouzdanje uoči revanša sa Kazahstancima

Ako hoćeš u Ligu šampiona, Mladost iz Lučana ne bi smela da predstavlja problem. Posebno ne kao gost.

Crvena zvezda se, ipak, mučila u subotu uveče i, uprkos pobedi 1:0 nije pokazala igru koja uliva samopouzdanje uoči revanša sa Kairatom, u kom joj trebaju dva gola razlike za direktan prolaz u 3. kolo kvalifikacija ili jedan da bi se igrali produžeci.

Izabrane vesti

Lutanje u prvom poluvremenu prekinuo je sjajan šut Mirka Ivanića u 45. minutu, posle duplog pasa sa Aleksandrom Kataijem, čime je u tom trenutku odbačen ogroman teret s pleća crveno-belih, ali kako je vreme prolazilo u nastavku utakmice, strepnja u ishod duela sa Kairatom sve više se pojačavala. I nastaviće da muči Zvezdine navijače do srede.

Nije to zato što je Mladost pretila da izjednači, daleko od toga jer su gosti - posebno u drugih 45 minuta - delovali prilično nezainteresovani da ugroze Milana Borjana, već zbog nemoći crveno-belih da konkretizuju posed lopte koji su imali i postignu još neki gol ili, makar, stvore ozbiljnu šansu za tako nešto. Jesu u 55. minutu ponovo zatresli mrežu, ali je iz VAR sobe potvrđeno signaliziranje pomoćnog sudije i poništeno radovanje Filipa Falka zbog ofsajda Aleksandra Kataija.

Tako je, osim Ivanićevog gola, sve što je srpski šampion učionio večeras bilo je nekoliko poluprilika i mlakih pokušaja, uglavnom u prvom delu meča, koji su samo bildovali samopouzdanje odličnog Maksima Milovića među stativama gostujućeg gola.

Kao najistureniji, trebalo je Lois Dioni da bude najveća opasnost po Mladost, ali je osim u dva pokušaja da savlada Milovića, bio gotovo neprimetan do 70. minuta, kada ga je zamenio Nikola Krstović.

Napravio je Dejan Stanković još neke promene u odnosu na prva dva meča sezone. Uloga bonusa pripala je Strahinji Erakoviću, kom je poverena pozicija desnog beka. Imao je mladi defanzivac u nekoliko navrata probleme sa brzonogim Sašom Jovanovićem, ali na njegovu sreću, ovaj put strelac pet golova u prethodnih osam mečeva koje je igrao protiv Crvene zvezde nije uspeo da se upiše u strelce.

Štoperski tandem ponovo su činili Aleksandar Dragović i Radovan Pankov i sve je izvesnije da će to biti Stankovićev izbor za ubuduće. Posebno jer je svoj prvi nastup u ovoj sezoni Miloš Degenek upisao kao desni bek, zamenivši Erakovića u 70. minutu, uz ovacije dela publike.

Ušao je nekoliko minuta kasnije i Srđan Babić, ali prinudno zbog povrede Pankova, što bi moglo da stvori dodatan problem uoči meča sa Kairatom ako bude morao da se uigrava novi par centralnih defanzivaca.

Neće to biti jedino o čemu će Dejan Stanković i njegov stručni štab brinuti narednih dana. Efikasnost je ponovo zakazala. Napadačke akcije u režiji Kange, Falka, Ivanića i Kataija sporo su se razvijale, lopta je često kružila s jedne na drugu stranu bez konkretnog plana, a centaršutevi se odbijali kao od zida. Kada bi neka lopta i prošla, usledio bi šut pored ili preko gola.

S takvom igrom, teško će crveno-beli uspeti da probiju i četvrti bunker koji ih čeka od početka ove sezone. Protiv Vojvodine nisu uspeli, u Almatiju im je pomogao defanzivac Kairata Dino Mikanović, a ove večeri trenutak inspiracije dvojice majstora ispostavio se kao dovoljan za tri boda.

Za nešto više od 1:0 protiv Mladosti iz Lučana moraće još neko da doprinese.

SUPERLIGA SRBIJE - DRUGO KOLO

CRVENA ZVEZDA - MLADOST 1:0

/Ivanić 45/

Stadion Rajko Mitić

Gledalaca: oko 20.000

Sudija: Miloš Milanović

Žuti kartoni: Rodić, Babić (Zvezda), Lambulić, Tumbasević (Mladost)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Eraković (od 69. Degenek), Pankov (od 73. Babić), Dragović, Rodić - Sango, Kanga (od 85. Krstičić) - Falko (od 86. Ben), Katai, Ivanić - Dioni (od 69. Krstović)

Mladost (3-5-2): Milović - Cvetković, B. Milošević, Lambulić (od 76. Jojić), Mićević (od 90+2 Žunić), Leković, Tumbasević, Baha, S. Jovanović, Radivojević, Kos (od 76. Ivanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaMirko IvanićDejan StankovićAleksandar KataiMladost Lučani

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara