24. jul  2021. 21.19  →  22.00 | Izvor: Tanjug

Biciklista sa povredom kičme izvučen sa nepristupačnog terena na Fruškoj gori

NOVI SAD- FRUŠKA GORA -

Akcija spasavanja bicikliste koji je povređen na Fruškoj gori uspešno je okončana, potvrđeno je večeras Tanjugu iz Gorske službe spasavanja (GS S). GSS je saopštila je da je akcija spasavanja trajala skoro dva sata, kao i da je povređeni biciklista je transportovan sa nepristupačnog terena kuda vozilo nije moglo da prođe i predat Hitnoj pomoći.

 

Iz javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" saopšteno je da je biciklista izvučen  sa povredama kičme.

Čuvarska služba tog preduzeća izašla je na teren po pozivu Gorske službe spasavanja, zbog povrede bicikliste na slabo pristupačnom delu šume kod lokaliteta "Masna ćupa".

Uz ekipu GŠ i Čuvarsku službu NPFG akciji spasavanja pristupila je i Hitna pomoć koja je konstatovala povrede kičme kod povređenog bicikliste.

Nakon imobilizacije povređenog bicikliste, on je na nosilima izvučen do ambulantnog vozila.

Javno preduzeće " Nacionalni park Fruška gora" apeluje na sve svoje posetioce da se prilikom aktivnog boravka u prirodi pridržavaju svih propisanih pravila ponašanja u prirodi posebno vodeći računa o sopstvenoj bezbednosti ali i bezbednosti drugih.

Tagovi
Broj komentara: 2

Toma  25. 07. 2021. | 08:56
Biciklistima treba zabraniti voznju kroz nacionalni Park Fruske Gore, oni uproaste prirodu i smetaju zivotinjama.
Ramzaj  25. 07. 2021. | 18:59
@Toma Tomo, biciklisti ne smetaju jer je staza jasno definisana, ne pravi se buka, ne divlja i ne traje dugo, ali zato motoristi i posebno, u poslednje vreme sve popularniji, kvadovi svakako treba da budu zabranjeni, sto mislim i da jesu, ali koga briga ocigledno, jer ne samo da smetaju zivotinjama vec i ljudima i unistavaju prirodu do nivoa katastrofe sto bih licno zaveo kao krivicno delo! Biciklisti ne prave stetu nista vecu nego trkaci, setaci ili planinari., sve se odigrava isto samo malo brze.
2
1