Foto: Vladimir Jovanović, trener Cibone, ABA liga
Foto: Vladimir Jovanović, trener Cibone, ABA liga

Pojačanje s koledža - Cibona potpisala 211 centimetara visokog Nejtana Rojversa

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 21:04

Ugovor je na 1+1 sezonu

Novo pojačanje Cibone, koju predvodi srpski trener Vladimir Jovanović, stiže s američkog koledža Viskonsin u liku 211 centimetara visokog igrača koji može pokrivati obe centarske pozicije, Nejtana Rojversa.

Ugovor je potpisan na 1+1 sezonu.

Izabrane vesti

Za visokog centra krasi ga dobar šut, a najbolji je bloker u istoriji koledža pored svih velikih imena koja su nastupala za Viskonsin Badžerse.

U sezoni 2019/2020 bio je starter na svim utakmicama i predvodio je ekipu s 13 poena u proseku i blokadama (skoro dve blokade po meču), dok je bio drugi skakač sa 4,5 skokova po utakmici.

U protekloij sezoni je beležio 8,3 poena u proseku, kao i 3,3 skoka i 1,3 blokade.

Ovo je igrač koji dolazi s velikog koledža. Napadački je talentovan i može napasti licem prema košu, dobrog je šuterskog rejndža. Prošao je tu njihovu sjajnu školu. Pratili smo ga još negde od marta, analizirali i na kraju se odlučili da je on pravi izbor za nas. Verujem da se radi o igraču koji će ostaviti trag u evropskoj košarci“, rekao je sportski direktor Marin Rozić.

Nejtan će u Zagreb sleteti sledeće sedmice, kada će zajedno s ostalim igračima pre početka priprema proći detaljne lekarske preglede.



tagovi

Nejtan Rivers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara