Srđan Kočić (©MN Press)
Srđan Kočić (©MN Press)

Prekidi kreirali preokret Nišlija u goleadi na Čairu

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 20:48

Radnički i Napredak odigrali najefikasniji meč u nepuna dva kola Superlige

Po tri gola u oba poluvremena videli smo u duelu Radničkog i Napretka, ali više su ih postigli domaćini.

Napredak je na poluvremenu vodio 2:1, međutim, praznih šaka napušta Čair pošto su Nišlije u durugom delu utakmice uspele da preokrenu i dođu do pobede 4:2 u 2. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Gosti su bolje ušli u utakmicu i poveli već u 2. minutu posle odlične akcije Sprema, Stevanovića i Kočića. Prvi je poslao loptu preko odbrane Nišlija, drugi nesebično dodao, a treći rutinski pogodio nebranjenu mrežu.

Uspeli su, ipak, domaćini brzo da se trgnu i izjednače. Učinio je to Stefan Mitrović u 13. munutu, posle prodora Mićibućija po desnoj strani. Odlično je Japanac uočio saigrača koji se ubacuje iz drugog plana i sa ivice kaznenog poslao loptu na dalju stativu, gde je Mitrović spretno reagovao iz prve.

Gol Radničkog nije poremetio igru Kruševljana, koji su novo vođstvo nagovestili šansom Kočića u 19. minutu, kada je Đorđe Jovanović lepo odigrao petom, ali i Kahriman na vreme istrčao i sjajno intervenisao. Desetak minuta kasnije, rezultat je ipak promenjen.

Prednost Napretku vratio je Saša Marjanović, pošto je realizovao penal koji je skrivio kapiten Nišlija, Nikola Stevanović, kada je rukom pred svojim golom blokirao šut Jovanovića. Sigurno je Marjanović šutirao sa bele tačke - snažno i pod prečku.

Posle toga tempo igre je opao, a pauzu između poluvremena domaćini su sjajno iskoristili da se presaberu i po povratku sa odmora zaigraju mnogo bolje nego u prvom delu. Posle dva prekida uspeli su da preokrenu, a onda i da dođu do ubedljive pobede.

U 57. minutu je Nikola Vujadinović bio najbolji u skoku na centaršut iz slobodnjaka, šest minuta kasnije se Miljan Škrbić našao na pravom mestu posle odbrane Nikole Vasiljevića na šut sa distance, kom je prethodila odbijena lopta posle kornera, da bi sve dileme otklonio Filip Kasalica. Nije nekadašnji napadač Crvene zvezde bio posebno zapažen od ulaska u igru u 53. minutu, ali je u 76. pokazao golgeterski instinkt i rešio pitanje pobednika.

Radnički sada ima četiri boda i u narednom kolu gostuje u komšijskoj Surdulici, dok je Napredak ostao na tri, a učinak će probati da popravi na svom stadionu u duelu sa Radničkim iz Kragujevca.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

Radnički Niš - Napredak 4:2 (1:2)

/Mitrović 13, Vujadinović 56, Škrbić 62, Kasalica 76 - Kočić 2, Marjanović 32 pen/

21.00: (1,17) Crvena zvezda (8,0) Mladost (14,0)

Nedelja

18.55: (3,20) Metalac (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacRadnički NišSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara