Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Music Week 2021 – spektakl na Ušću
Belgrade Music Week 2021 (foto: Live Production, arhiva)
Belgrade Music Week 2021 (foto: Live Production)

Belgrade Music Week 2021 – spektakl na Ušću

Spektakl na Ušću – Belgrade Music Week 2021 – biće održan od 27. do 29. avgusta 2021. uz nastupe najvećih zvezda hip hop i pop muzike.

Festival Music week odlaže se za sledeći vikend zbog najave loših vremenskih uslova za kraj ove nedelje, najavili su organizatori Belgrade Music Week-a. „Kako bismo posetiocima obezbedimo siguran i dobar provod kakav zaslužuju smatramo da je jedino odgovorno rešenje u ovom trenutku odlaganje festivala. Veliki broj najavljenih izvođača potvrdio je nastupe za sledeći vikend, a očekujemo i nekoliko novih“, navodi se u saopštenju Skymusica.

Ovaj festival održava se po treći put.

Iako je najavljen kao četvorodnevni muzički događaj, Belgrade Music Week festival trajaće DVA DANA, objavili su organizatori iz Skymusica. Festival je skraćen, ali kao pojačanje već impresivnom spisku izvođača stižu Jelena Karleuša i Senida.

Sve informacije vezane za ulaznice: office@etix.rs.

Svaka kupljena ulaznica na nekom od prodajnih mesta za Music Week mora da se aktivira u besplatnoj eFinity mobilnoj aplikaciji.

Svi koji znače nešto na domaćoj muzičkoj sceni nastupiće na Ušću i biće to prilika da publika uživo čuje izvođače koji suvereno vladaju listama srpskog YouTube trendinga.

Nekoliko dana pre ove manifestacije biće održan i Belgrade Beer Fest.

»»» Karte za Music Week smo podelili…

Belgrade Music Week 2021 (foto: Live Production, arhiva)
Foto: Live Production

O Karleušinom nastupu na manifestaciji MAC pre dve i po godine, pisalo se danima. Regionalna kraljica trapa, Senida, na prošlogodišnjem MAC-u dobila je čak dva priznanja – Zlatni MAC i priznanje za trap numeru godine.

Organizaciju i produkciju je i tada, kao i sada, potpisivao Skymusic, a scenski i video efekti, koreografije, autentičnost nastupa, ostavili su publiku u Areni i TV gledoce iz šest zemalja regiona bez daha. Skymusic i za Belgrade Music Week najavljuje svetsku produkciju i originalne nastupe koji će se pamtiti i prepričavati.

Na listi izvođača je i Gazda Paja. Beogradski DJ i MC koji se proslavio apsolutnim hitom „Čke beogradske“, koji mu je i doneo kultni status. Mnogi i dalje prepričavaju njegov nastup sa Jelenom Karleušom na dodeli MAC nagrada kada su premijerno izveli duet „LaJK“. Trenutno je aktuelan njegov singl „Pusti majko“ koji je deo soundtrack-a za nastavak popularnog domaćeg filma Miloša Bikovića „Južni vetar“.

Belgrade Music Week 2021 (foto: Live Production)
Foto: Live Production

Spisak zvezda hip-hop i trep scene se ne može završiti bez momka koji pod imenom Voyage sa svakim novim spotom beleži milionske preglede. Bilo da se priča o njegovoj muzici ili vezi sa koleginicom Breskvicom, Voyage je postao sinonim za sve mlade generacije i ceo „gas“ fazon kom on daje svoj autorski pečat. Tokom 2021. godine izbacio je tri odlična singla uključujući i „Pleši“, pesmu koja će obeležiti filma „Južni vetar 2“, a koju je Voyage siumio sa britanskim reperom, J Fado.

Trio Hurricane su jedan od najuspešnijih ženskih sastava na ovim prostorima svih vremena. Sanja, Ivana i Ksenija su svojom sjajnom energijom osvojile ne samo region, nego i ceo svet svojim nastupom na ovogodišnjem Eurosongu, a njihova numera „Loco, Loco“ zabeležila je brojne rekorde i bila je propraćena odličnim kritikama.

„Uđi na wa“ i „Bebo“ su hitovi koje su sigurno svi čuli, broje desetine miliona pregleda na YouTube-u, a pripadaju jednom od najperspektivnijih izvođača u Srbiji – Nucci-ju. Osim hitova koje je stvorio i izveo, postao je prepoznatljiv i po svojoj specifičnoj boji glasa, a u avgustu će imati priliku da ga slušaju fanovi iz celog regiona na Ušću!

Belgrade Music Week je letnje, beogradsko izdanje festivala popularne muzike koji se već godinama održava na Kopaoniku.

Broj posetilaca na ovogodišnjem Belgrade Music Week-u biće ograničen usled pandemije, pa organizatori pozivaju zainteresovane da svoje ulaznice nabave na vreme.

Prodaja ulaznica po promotivnim cenama od 490 RSD za redovne dnevne ulaznice i 890 RSD za fan pit dnevne ulaznice, počinje 2. avgusta tačno u podne. Ulaznice će moći da se nabaviti putem besplatne aplikacije eFinity, koja je dostupna za preuzimanje za IOS i Android.

Izmene na linijama JGP

Tokom održavanja manifestacije Belgrade Music Week“ na prostoru kod PC „Ušće“ 3. i 4. septembra, od 17.30 do 3.40, kao i 4. i 5. septembra, od 17.30 do 4.30, doći će do promena u radu linija javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila JGP-a će se za vreme održavanja manifestacije kretati izmenjenom trasom i to:

vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u navedenom periodu u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnim trasama;

vozila sa linija 27E i 35 će se kretati u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

Vozila sa linije javnog prevoza br. 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom:

– u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom;
– u smeru ka Zelenom vencu vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije br. 60, odnosno saobraćaće trasom: Ulica sajmište – Brankov most i dalje redovnom trasom.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

Music Week 2021 – program

Četvrtak, 26. avgust 2021. (OTKAZAN program)

Petak, 27. avgust 2021. / subota, 28. avgust 2021. / nedelja, 29. avgust 2021. (ODLOŽENO)

Petak, 3. septembar 2021.

  • Coby
  • Voyage
  • Nucci
  • Senidah
  • Gazda Paja
  • Devito
  • Angellina
  • Tara
  • Ana Lazarević

Subota, 4. septembar 2021.

  • Jelena Karleuša
  • Lexington Band
  • Edita
  • Hurricane
  • Kaya
  • Daniel Kajmakoski

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

11 komentari

  1. Dobro veče,ja sam samohrana majka 4 dece nažalost u teškoj smo finansijskoj situaciji a stvarno bi voleli da idemo na festival ali nisam u mogućnosti da nam kupim karte. Molim vas da nam pomognete i ulepšati mojoj deci letnji raspust a meni pomognete da ih obrađujemo. U napred hvala od srca

  2. A sto ne organizujete ovaj festival kod Kalemegdana. Ipak centar je mesto za te divne muzicke festivale, ..a pustite nas sa ove druge strane da spavamo i radimo..ipak neko ustaje i treba mu san. Hvala

  3. @Zena
    Ove seljake da pustimo u sami centar grada? Ne dolazi u obzir! Ostace tamo gde i vecina dosljaka u Bg!

  4. Da li je potrebna potvrda o vakcinaciji za ulaz na koncerte?

  5. Kolika je cena karte

  6. Kao da sam u Teheranu – bas spektakl

  7. Ovo maltretiranja će platiti na izborima bar od nas Novo Beograđana. Nećemo Im zaboraviti ovo maltretiranja.

  8. Uz obalu reke (zvuk se dalje prostire površinom vode), u najnaseljenijoj opštini dvomilionskog grada, kretenski organizator u saradnji sa još kretenskijom gradskom vlasti (naravno korumpiranom, jer ovako nešto čak ni po našim zakonima ne bi smelo da bude dozvoljeno) organizuje j##eno urlikanje seljanije uz desetine kilovata razglasa i pokriva skoro ceo interval koji se vodi kao kućni red. Ja čak nisam ni toliko blizu (30. blok), a gotovo mi podrhtavaju prozori od buke. Iskreno se nadam da će vam se volšebno zapaliti razglas. Komplet, od predpojačala do zvučnika.

  9. @Sta te briga
    Najveci broj dosljaka ti je u krugu 2ke, Kaludjerici, Visnjici… Slucajno ili ne, ali vecina koja i dolazi na NBG je „sa druge strane reke“!
    Tamo ove i treba proterati
    Deca ne mogu da spavaju od buke I pored zatvorenih prozora!
    Ludost…

  10. Svaka cast za sve pohvale vlast nije kriv ako je u pitanju muzicki festival hvala na strpljenju

  11. U centru Zemuna se tresu prozori (u 3 sata ujutro) od psihodelije koja se čuje sa Ušća.
    Još jedna potvrda da je stepen tolerancije na buku obrnuto proporcionalan koeficijentu inteligencije.