PUPS: Uskoro ćemo izneti zvaničnu inicijativu za uvođenje garantovane-socijalne penzije 1Foto: Beta

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić izjavio je danas da će ta stranka uskoro izneti zvaničnu inicijativu za uvođenje garantovane-socijalne penzije za građane ugrožene nemaštinom, i one sa preko 65 godina, koji nisu ostvarili pravo na penziju i nemaju druge prihode, saopšteno je iz PUPS-a.

Krkobabić je tokom posete Subotici rekao da je to „vid solidarnosti sa njima, ali i obaveza društva u celini da im obezbedi dostojanstvenu starost“.

On je rekao da PUPS „polako ali sigurno ulazi u završnu fazu priprema za predstojeće izbore na svim nivoima“, pri čemu će kontakt sa građanima ostati prioritet.

„Problemi juga, severa, istoka i zapada Srbije, problemi svih naših građana su i naši problemi. Mi iz PUPS-a smo tu da zajedno sa njima, sa zaposlenima, sa poljoprivrednicima i penzionerima radimo na boljitku. Odziv građana je veliki, ja se radujem susretu sa njima i njihovi zahtevi su za nas imperativ u postupanju. Slušamo, gledamo i delamo“, rekao je Кrkobabić.

U saopštenju se navodi da je na izuzetno posećenom radnom skupu u Subotici, u okviru karavana PUPS-a „Srbijo, i ovo je Srbija“, „izraženo puno jedinstvo i spremnost da se programska načela PUPS-a dosledno realizuju“.

Na skupu u Subotici, pored Krkobabića, danas su govorili i predsednik IO PUPS-a Hadži Milorad Stošić, predsednik Pokrajinskog odbora PUPS-a za AP Vojvodinu i poslanik u Skupštini Vojvodine Miroslav Španović i član IO PUPS-a Marko Marić.

Prisustvovali su gradski i opštinski odbori: Subotica, Novi Sad, Sombor, Mali Iđoš, Bačka Topola, Apatin, Srbobran, Bečej, Vrbas, Bačka Palanka, Titel i Temerin, kao i drugi članovi najvišeg rukovodstva PUPS-a – potpredsednici IO PUPS-a Кrum Vasev i Ilo Mihajlovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari