Kosovo prva država iz Evrope koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju

12
5827

Zlato je Kosovu donijela judašica Distria Krasniqi koja je trijumfovcala u kategoriji do 48 kilograma.

Aktuelna evropska prvakinja je opravdala status favorita i stigla do olimpijskog zlata i 38. medalje sa velikih takmičenja.

Dvadesetpetogodišnja Krasniqi je na putu do zlata savladala Brazilku Gabrielu Chibanu, Tajvanku Lin Chen-hao, Mongolku Urantsetseg Munkhbat i Japanku Tonaki Funu.

Uz Kosovo zlatne medalje su do sada u Tokiju osvojili Kina (2), Japan (1), Južna Koreja (1), Iran (1) i Ekvador (1).


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

12 KOMENTARI

  1. Bravo Kosovo…Mi Bosnjaci Kosova ponosimo se svjetskim prvacima i Olimpijskim pobjdnicama Distrijom Krasinici i Majljindom Keljmendi a i Nora Djakova ceka svoju sansu…Volimo ih isto kao i naseg Remza Mustafica ili Arijaneta Murica

    • Nora Djakova je upravo osvojila DRUGO OLIMPIJSKO ZLATO za KOSOVO.Trece ukupno…Prica o Kosovskom dzudou pocinje 1992 kad je Driton Kuka trebao da predstavlja Jugoslaviju na Olimpijskim igrama..Bio je dobar dzudista i mogao je da osvoji medalju..Juga se raspala a on nije ucestvovao iz politickih razloga..Ipak njegova karijera nije bila zavrsena..U jednoj garazi koja je prokisnjavala u nemogucim uslovima i s NULA EVRO budzeta od Majljinde Keljmendi tihe i skromne djevojke iz Peci napravio je svjetskog i olimpijskog sampiona…Kad je Majljinda postala svjetski juniorski sampion Kosovo jos nije imalo pravo da se takmici u seniorskoj konkurenciji..Azerbejdzan je Majljindi ponudio 5 miliona EVRa da uzme njihovo drzavljanstvo .Odbila je..A odbila je i da nastupa za Albaniju..

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.