SNS: Žele da se Novi Sad vrati u srednji vek

SNS je ocenio da je saopštenje Udruženja građana "Vidi, gari, ne može" još jedan dokaz da je "cilj protivljenja uređenju priobalja u Novom Sadu odsustvo želje da se naš grad razvija".
SNS: Žele da se Novi Sad vrati u srednji vek
Foto: 021.rs
"Lično nezadovoljstvo, izazvano gubljenjem vlasti i privilegija na izborima 2012. godine, pretvorilo se u sebičluk i destrukciju, u kojoj se jedino prepoznaje želja da se naš grad vrati u srednji vek, sve dok se petooktobarski revolucionari ponovo ne domognu vlasti. Srpska napredna stranka im poručuje: 'E, gari, neće moći!' Novosađani žele da se grad razvija u skladu sa najvišim evropskim i svetskim standardima u svim oblastima", saopštio je Gradski odbor SNS.
 
Navode da studija koju su izradili stručnjaci Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi" dokazuje da "predviđeni radovi ne bi imali negativan uticaj na podzemne vode na Limanima, Telepu i Adicama". 
 
Dodaje se da će "pre komercijalizacije prostora u blizini Dunava prvo biti zaštićen biljni i životinjski svet na tom području i da postojeći ekosistem neće biti narušen".
 
"Najave uređenja marine datiraju još od 1982. godine. Zašto ga dosovska vlast ili ona za vreme jednopartijskog sistema nisu realizovale? Mi ćemo vam odgovoriti. Zato što su bile nesposobne. Sadašnja gradska vlast će ovaj projekat sprovesti u delo na korist svih Novosađana i domaćih i stranih turista", stoji u saopštenju.
 
Dodaje se da je "nepotrebno obrazlagati koliko će sportisti i rekreativci dobiti izgradnjom novih sportskih terena, a ljubitelji Dunava novom gradskom plažom i uređenjem Kameničke ade, koja se dugi niz godina nalazi u katastrofalnom stanju".
 
"Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje Udruženju građana 'Vidi, gari, ne može' da li im možda smeta najavljeno uklanjanje nelegalno izgrađenih objekata na prostoru Kameničke ade. Javna je tajna da je za vreme vladavine Demokratske stranke, iz koje potiču, upravo na tom području postojala sprega vlasti i kriminala. Da li je neko iz njihovog udruženja lično zainteresovan da se status tih objekata ne menja? Uvereni smo da jeste", zaključuje SNS.
  • Vlada

    28.07.2021 16:36
    @gradjaninX
    Ta kuća je samo jedan od desetine udžerica duž bulevara despota Stefana koje je grad trebalo odavno da sruši i uredi zelene površine i igrališta - uključujući i rugla koje drže u Limanskom parku. Umesto toga, plan je da se stanovnici tog kraja nateraju što duže da trpe takve ruine, pa da jednog dana budu zadovoljni i kada umesto njih niknu stambene zgrade i kafići umesto lepo uređenog javnog prostora koji bi trebalo da imamo uz reku. Samo, malo su se zeznuli - neće nas mrzeti da blokiramo da nam se pod prozorom podigne bilo šta što bi nam dalje naružilo kraj, pa makar zbog toga trpeli i ove straćare.
    I još nešto - šta je tačno "kaljava peć"? Peć o koju brišeš cipele kad uđeš u kuću? Nisam još čuo za tako nešto, pošto to u Novom Sadu nikad nije postojalo.
  • Srednji Vek

    28.07.2021 12:30
    Sramota u kojoj državi živimo, jako velika sramota. A o Novom Sadu brinu nenovosađani...
  • gradjaninX

    27.07.2021 18:17
    "
    Istoričar
    25.07.2021 • 09:29
    Novi Sad je bio uređena varoš još dok se zvao Petrovoradinski šanac. Nije mogla svaka baraba da se nastani, već da zasluži pravo da postane građanin. I znalo se kako se grade kuće, da ih voda ne plavi, nijedna se nije izgradila bez određene procedure, pogledajte u arhivu. Nije bilo koji sprat više. I sve do ovog zlaćanog doba, Novi Sad je bio grad za život. Sad je prenatrpan, nove previsoke zgrade, sečete drveće, nema jablanova da štite od vetra, prljav je da prljaviji teško može biti, dečja igrališta zapuštena, usred noći trešte vatrometi (u normalnom svetu ne možeš ni travu ka kosiš kad hoćeš, da ne remetiš mir drugima). Sad još hoće Ribarac i okolinu da unakaze betonom, da bi neki zemo turio novce u džep. Kamenjar odavno mirno izletište kao što je bio. I još samo da nataknu most ljudima na glavu i prst u uho i pjevaj!"

    Eno, na slici ove vesti, bela kuca preko puta zgrade, loze kaljavu pec cele zime i proleca, svake godine. To toliko smrdi i dimi da ja ne znam kako ti ljudi zive u zgradama, a da nisu jos sisli dole i iselili te cigane odande.
    Ti pricas o tome kako se gradilo, pa ta je kuca sagradjena jos za vreme Tita. Ima starijih kuca (sad srusenih) iz recimo Radnicke ulice koje su gradjene pre prvog svetskog rata, sve su propadale u zemlju, tako se gradilo.
    Tako da, mani se lupetanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti