Ostali sportovi

Tijana Bogdanović osvojila bronzu, druga medalja za Srbiju na OI

Tijana Bogdanović osvojila bronzu, druga medalja za Srbiju na OI
Foto: Screenshot | Tijana Bogdanović osvojila bronzu, druga za Srbiju na OI

TOKIO - Tijana Bogdanović je osvojila novu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama. Ona je u borbi za bronzu savladala Japanku Miu Jamadu sa 20:6.

Jamada je prva napala i povela sa 2:0, ali je zatim Tijana uzvratila sa udarcem u tijelo, zatim u kacigu, što joj je donijelo vođstvo od 5:2, ali je Japanka u poslednjim sekundama prve runde došla do udarca u glavu i izjednačila na 5:5.

Obe takmičarke su bile oprezne u drugoj rundi, ali je Tijana uspjela jedina da zada udarac u tijelo, a Japanka je u posljednjim sekundama meča dobila kaznu, što je Tijani donelo vođstvo od 8:5, prenosi Telegraf.

Silovito je Tijana počela treću rundu, u kojoj je posle sjajne serije stigla do vođstva od 16:5, pa je na kraju bilo samo pitanje kojim će rezultatom biti završen meč.

Nakon što je poražena u svojoj prvoj borbi na takmičenju, Tijana je dobila priliku da se bori za bronzu kroz repesaž, jer je njena rivalka iz prve robre ušla u finale.

U repesažu je najprije pobijedila Kineskinju Džingju Vu sa 12:9, dok je u odlučujućoj borbi bila bolja od Japanke sa 20:6.

Ovo je Tijani druga medalja sa Olimpijskih igara, pošto je prije pet godina u Riju osvojila srebro.

Tijana je emotivno proslavila pobjedu i novu medalju sa svojim trenerom Draganom Galetom Jovićem, kao i sa koleginicom iz reprezentacije Milicom Mandić, koja se takmiči 27. jula u kategoriji preko 67 kilograma.

Takođe, ovo je Srbiji drugo odličje na ovogodišnjim Igrama, do kojeg je došla već poslije prvog dana takmičenja, jer je prethodno srebro osvojio Damir Mikec sjajnim nastupom u finalu u disciplini vazdušni pištolj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije