FOTO: Građani na Vračaru protestovali zbog urušavanja zgrade, traže ostavku Vesića

Grupa nevladinih organizacija i deo opozicije održao je danas protest u Vidovdanskoj ulici u beogradskom naselju Vračar, zbog urušavanja stambene zgrade u toj ulici.
FOTO: Građani na Vračaru protestovali zbog urušavanja zgrade, traže ostavku Vesića
Foto: FoNet/AP
Jedan od njihovih zahteva je smena zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i privođenje odgovornih.
 
Okupljeni su najavili da će se okupljati svake subote dok Goran Vesić ne bude podneo ostavku.
 
Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov upitao je na skupu ko je izdao građevinsku dozvolu za objekat zbog čije gradnje se urušila zgrada, kao i "ko su pravi investitori, a ne fiktivni i ko stoji iza njih u Srpskoj naprednoj stranci (SNS)".
 
 
"Nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje. Ni od MUP-a, ni od nadležnih. Imamo osnovanu sumnju, nakon što je Vesić izjavio da će se postojeća zgrada srušiti i napraviti nova, da je sve urađeno namerno. Da je namerno potkopavan temelj zgrade. Hoće li ista firma, istog investitora, raditi na izgradnji nove zgrade", rekao je Samofalov, a prenosi portal Nova.rs.
 
Zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac rekao je da "svi znaju" da je vlast povezana sa mafijom.
 
"Do sledećih izbora u Beogradu, kad ćemo promeniti ovu vlast, mi moramo da se borimo za svako drvo, za svaki parkić. Danas pričamo o građevinskoj i urbanističkoj mafiji. Ovde imamo slučaj, u Vidovdanskoj ulici, da je opština Vračar dala građevinsku dozvolu. Za sve ovo su odgovorni gradonačelnik Zoran Radojičić i njegov zamenik, Goran Vesić", naveo je on.
 
Protest zajednički organizuju koalicija "Oslobodimo Vračar", udruženje "Topolska", "Srce grada", SDS, Nova stranka, Koalicija "Tolerancija", Pokret slobodnih građana i pokret Dosta je bilo.
 
Zgrada u Vidovdanskoj ulici urušila se sredinom jula zbog izgradnje objekta pored nje, povređenih nije bilo, a stanari su u privremenom smeštaju i traži se rešenje za njih i vlasnike.
  • dijasporac

    24.07.2021 18:07
    Vracar
    Koliko otimacine oko nekretnina po Vracaru, svaka vlast gora od prethodne. Sutanovac koji je jedan od ucesnika danasnjeg protesta je pre 10-tak godina imao aferu sa podizanjem zgrade na Vracaru za koju je platio porez, pazi ovo, kao za "pasnjak na Vracaru". 10 godina kasnije on brani Vracar od istih takvih. Vracar je sinonim za bahatu, pljackasku, odnarodjenu vlast.
  • Dendi

    24.07.2021 16:28
    Kvalifikovan
    Nije Vesić dao ostavku ni zbog mnogo drugih kikseva u prošlosti, pa neće ni zbog ovog. Davanje ostavke bi moglo da naškodi njegovom putu ka ministarskoj fotelji. Dovoljno je loš za nju.
  • Bole

    24.07.2021 15:07
    Spavas li mirno Vesicu Gorane od cak 15-ak ljudi ahahaha. Ovo je malo jace nego ona dvojica sto su protestovala protiv hapsenja Navaljnog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.