Dve i po godine, 400.000.000 uloženih u pojačanja, nijedan trofej i - novi ugovor

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 14:38

Ole Gunar Solskjer dobio poverenje da nastavi s projektom oporavka i potpune stabilizacije Mančester Junajteda

Naša prošlost. Naša sadašnjost. I naša budućnost. Tako su na Old Trafordu predstavili Ole Gunara Solskjera koji je danas potpisao novi ugovor po principu 3+1 godina.

Nije Mančester Junajted na nivou moći, rezultata, pa ni organizacije iz ere velikog Aleksa Fergusona, ali ne može se reći da sa norveškim stručnjakom na klupi nije makar stabilizovan i pripremljen da krene uzlaznom putanjom. U sezoni u kojoj je nasledio Žozea Murinja (decembar 2018. godine) uspeo je da izbori plasman u Ligu Evrope. Već u narednoj uzeo je treće mesto i vratio klub u Ligu šampiona, da bi u protekloj stigao do druge pozicije i finala Lige Evrope.

Izabrane vesti

Trenda rasta primetan, pa otuda ne čudi što je najtrofejniji engleski klub odlučio da produži saradnju sa Solskjerom i ukaže mu poverenje na putu povratka na stare, šampionske staze.

"Ole i njegovi ljudi neumorno su radili postavljajući temelje za dugoročan uspeh ovog kluba. Rezultati su vidljivi u protekle dve sezone i svi se radujemo nastavku saradnje", kazao je potpredsednik kluba Ed Vudvord. "Kombinacija mladih igrača, domaćih talenata i kupljenih zvezda vrhunske klase, kao i napadački fudbal koji je u duhu Mančestera, to je ono što smo dobili sa Solskjerom. Ubeđeni smo da sa njim idemo u pravom smeru".

Ole Gunar Solskjer još nije uspeo da donese trofej Junajtedu i to je ono što mu se zamera. A od njegovog dolaska uloženo je čak 403.000.000 evra samo u pojačanja, zaključno sa letošnjim dolaskom Džejdona Sanča.

I budite uvereni da se Mančester tu neće zaustaviti.

A onda neće biti daleko ni dan kada se od Solskjera budu tražili isključivo trofeji. Šansu je dobio. Na njemu je da se dokaže i pokaže kao pravo i dugoročno rešenje za klupu Đavola.


tagovi

Ole Gunar Solskjerletnji prelazni rok 2021Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara