Stadion Radničkog iz Niša (©Starsport)
Stadion Radničkog iz Niša (©Starsport)

Napredak bez Kerkeza i Jovanovića na Čairu, Nišlije traže prvu pobedu

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.07.21. | 13:12

Radnički od 18.55 časova dočekuje Kruševljane u 2. kolu Superlige Srbije

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Aleksandar Stanković rekao je da očekuje kvalitetan meč protiv Napretka i pobedu na derbiju pred domaćom publikom u novoj sezoni Superlige Srbije. Meč 2. kola našeg šampionata na programu je u subotu od 18.55 časova.

18.55: (1,65) Radnički Niš (3,60) Napredak (6,00)

Izabrane vesti

Nišlije su na premijeri remizirale sa Spartakom u Subotici (1:1), dok je Napredak na svom terenu lako izašao na kraj sa novim superligašem Kolubarom (3:0).

"Čeka nas veliki meč. Posle godinu i po dana dočekujemo protivnika pred publikom i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Oseća se ta pozitivna atmosfera u svlačionici. Niš je fudbalski grad, publika koja dolazi na Čair razume i oseća ovaj sport i drago mi je što ćemo to konačno imati prilike da osetimo. Želimo pobedu, želimo da tokom utakmice svi budemo jedno, igrači i stručni štab i publika i ljudi koji vode klub. Na krilima takvog ambijenta nemamo razloga da se plašimo bilo koga i smatram da možemo da dođemo do rezultata koji svi želimo“, rekao je Stanković.

Strateg Radničkog je naveo da je njegov tim dobro analizirao Napredak i da zna odakle preti opasnost.

"Napredak ima nekoliko igrača na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. To su Marjanović, Spremo i Tomić, a u prvom kolu je odličan bio i golman Vasiljević. Trojica od ove četvorice su Nišlije i oni vrlo dobro poznaju ovdašnju situaciju. Bez obzira na to, mi pre svega treba da se okrenemo nama, da mi budemo pozitivni i da na terenu sprovedemo u delo ono što pripremamo tokom ove sedmice. U tom slučaju mislim da će sve biti onako kako treba”, kazao je Stanković.

Kruševljani imaju ozbiljnih kadrovskih problema, iako je sezona tek počela. Dejan Kerkez je povredio zadnju ložu, a Stefan Jovanović dobio dva žuta kartona protiv Kolubare.

Zbog svega toga trener Napretka Milan Đuričić moraće da potraži rezervna rešenja.

Prinuđeni smo da pravimo rokade u timu, ali to ne menja naše ambicije. Ni nerešen rezultat neće biti loš za nas. U odnosu na prethodno odmeravanje snaga jesenas u Nišu, Radnički se u velikoj meri konsolidovao, što je potvrdio i osvajanjem boda u Subotici”, objasnio je Đuričić.

U prethodnom susretu ova dva tima na Čairu Napredak je slavio sa 2:1. Bila je to prva pobeda Kruševljana nad Radničkim posle sedam duela na kojima su viđena tri trijumfa Nišlija i četiri nerešena rezultata.

SUPERLIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Radnički 1923 – Spartak Ždrepčeva krv 3:2 (2:1)

/Trifunović 5, 19, Branković 60 – Milošević 22, Tufegdžić 52/

Voždovac – Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 23, 50 – Kaluđerović 49/

Subota

18.55: (1,65) Radnički Niš (3,60) Napredak (6,00)

21.00: (1,17) Crvena zvezda (8,0) Mladost (14,0)

Nedelja

18.55: (3,20) Metalac (3,35) TSC Bačka Topola (2,25)

21.00: (5,50) Vojvodina (3,80) Partizan (1,65)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Kolubara (3,10) Radnik Surdulica (3,00)

Odloženo

Novi Pazar - Čukarički

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeRadnički NišNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara