Tijana Bogdanović (©Reuters)
Tijana Bogdanović (©Reuters)

Šansa za drugu medalju: Tijana se bori za bronzu

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.07.21. | 12:45

Veliki preokret i trijumf srpske tekvondoistkinje

Prvu medalju za Srbiju je doneo strelac Damir Mikec, a drugu ima priliku da osvoji Tijana Bogdanović.

Ona će se od 14.00 boriti za bronzanu medalju protiv Japanke Jamade, jer je u repesažu uspela da savlada Kineskinju Vu – 12:9. Srebrna devojka iz Rija je na startu takmičenja u Tokiju doživela poraz od Špankinje Adrijane Serezo Iglesijas, koja joj je kasnije ulaskom u finale obezbedila još jednu šansu da ostane u igri za medalju.

Izabrane vesti

Tijana je tu šansu uspela da iskoristi, iako nije dobro počela borbu u repesažu protiv Vu. Kineskinja je dobila prvu rundu 5:0, ali je Bogdanovićeva znala kako da uzvrati. Iako je vidno bila potrešena posle poraza na startu, uspela je da se podigne i pokaže da nije slučajno sanjala o medalji. Kvalitet koji poseduje došao je do izražaja u drugoj rundi koju je dobila 10:0.

Vođstvo je bilo na njenoj strani, preostalo je da samo izdrži još jednu rundu. Kineskinja je pritiskala, pokušavala da preokrene, ali Srpkinja nije dozvolila da opet napusti tatami pognute glave i suznih očiju. Sa tribina se iz grla Milice Mandić i još nekoliko ljudi čulo: „Ajmo Tićo“, a onda vrlo brzo: „Bravo Tićo“.

Pobeda je upisana. Potrebna je još jedna pa da Srbije slavi već drugu medalju na ovogodišnjim Olimpijakim igrama. Tijana je u Riju pokazala da zna recept za medalju, pa neka ga upotrebi još jednom.


tagovi

tekvondoTijana Bogdanovićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara