Tijana Bogdanović osvojila bronzu u tekvondou 1Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Srpska tekvondoka Tijana Bogdanović osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju u konkurenciji do 49 kilograma pobedivši Japanku Mijo Jamadu.

Ovo je drugo odličje za Srbiju na turniru, posle srebra koje je osvojio strelac Damir Mikec.

Ona je prethodno u repasažu savladala Kineskinju Vu Đingju sa 12:9. Bogdanovićevu.

Posle poraza u prvom kolu od Špankinje Adrijane Sereso, kojim je ostala bez šanse za plasman u finale, Tijana je dobila priliku u repasažu da se domogne barem bronze.

Rođena Kruševljanka (23) došla je do medalje na svojim drugim Igrama. Prethodno je 2016. u Rio de Žaneiru uzela srebro.

Bogdanović: Srećna sam što sam dobila drugu šansu

„Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir. U Riju sam ja bila na njenom mestu, bila sam najmlađa, ona je sada na mom mestu i razumem kako razmišlja, nema šta da izgubi, ne sumnjam da će osvojiti zlato. Vrlo je važno da napomenem u ime celog mog tima, da ovu medalju posvećujemo Damiru Štajneru, izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije koji nažalost zbog nesrećnih okolnosti nije sa nama u Tokiju, ali znam da je u mislima sa nama i da nam šalje pozitivnu energiju kao i uvek. Pored toga medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila“,  rekla je Tijana nakon osvajanja bronzane medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari