24. jul  2021. 10.55  →  15.23 | Izvor: Tanjug, B92

Bronza za Tijanu Bogdanović!

TOKIO -

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović, pobedom nad Japankom Jamadom, uspela je da stigne do bronzane medalje.

Bogdanovićeva je poražena u prvoj borbi, ali je kroz repesaž stigla do prilike da se bori za medalju.

tijana, bogdanovic

Tijana je u repasažu bila bolja od Kineskinje Vu, da bi se za bronzu borila protiv domaće takmičarke Mije Jamade.

Srpska tekvondistkinja je na ubedljiv način, rezultatom 20:6, bila bolja od Japanke i time je osvojila drugu medalju za Srbiju na 32. letnjim Olimpijskim igrama.

Prethodno je Srbiji srebrnu medalju doneo Damir Mikec.

Tijanina prva izjava: Krivo mi je zbog zlata

Tijana Bogdanović iznela je utiske posle osvajanja bronzanog odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Istakle je da je srećna zbog medalje, iako je želela zlato.

"Jako sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir. U Riju sam ja bila na njenom mestu, bila sam najmlađa, ona je sada na mom mestu i razumem kako razmišlja, nema šta da izgubi, ne sumnjam da će osvojiti zlatno",rekla je Bogdanovićeva,a prenosi OKS.

Ona je medalju posvetila damiru Štajneru, koji zbog saobraćajne nezgode nije otputovao u Japanu, kao i preminuloj baki.

"Vrlo je važno da napomenem u ime celog mog tima, da ovu medalju posvećujemo Damiru Štajneru, izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije koji nažalost zbog nesrećnih okolnosti nije sa nama u Tokiju, ali znam da je u mislima sa nama i da nam šalje pozitivnu energiju kao i uvek. Pored toga medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, Znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila", zaključila je Tijana.

Srpska džudistkinja posle drame poražena od bivše šampionke sveta

Srpska džudistkinja Milica Nikolić eliminisana je u osmini finala turnira u džudou u konkurenciji do 48 kilograma.

Od nje je bila bolja Ukrajinka Darija Bilodid. Takmičenje se brzo odvija, a duele je naša predstavnica imala u manje od sat vremena.

Prvo je savladala Francuskinju Širine Bukli, da bi je, nažalost, sa takmičenja izbacila Ukrajinka.

Bila je blizu nove velike pobede nad Ukrajinkom, koja je bila dvostruka uzastopna prvakinja sveta i aktuelna je vicešampionka Evrope, ali je poklekla u poslednjoj sekundi.

Predsednik Vučić čestitao Tijani Bogdanović bronzu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskoj reprezentativki u tekvondou Tijani Bogdanović koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju.

"Iskrene čestitke Tijani Bogdanović na osvojenoj bronzi! Bravo! Odličan početak naših sportista na Olimpijadi!", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav .

Ministar Udovičić čеstitao Tijani Bogdanović osvajanjе olimpijskе bronzе 

Ti si naš ponos i uzdanica srpskog sporta.

Ministar omladinе i sporta Vanja Udovičić čеstitao jе našoj tеkvondistkinji Tijani Bogdanović osvajanjе bronzanе mеdaljе na Olimpijskim igrama u Tokiju, u katеgoriji do 49 kilograma.

"Olimpijska bronza za našu Tijanu, druga mеdalja za Srbiju! Ti si naš ponos i uzdanica srpskog sporta, dеvojka koja sе nеustrašivo svaki put bori za Srbiju! Čеstitkе i tvom stručnom štabu i Tеkvondo asocijaciji Srbijе na nastavku olimpijskih uspеha! Vaš kontinutеt u osvajanju mеdalja vrеdan jе svakog poštovanja i divljеnja”, nalazi sе u čеstitki ministra Udovičića.

Tagovi
Srodne vesti