');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

PODRŠKA! Žitelji Karaburme treći dan nastavili protest za malog Stefana: "NEĆEMO SE SKLONITI DOK ODGOVORNI NE BUDE KAŽNJEN" Traže i odgovornost sudije!

Žitelji Karaburme nastavili su i danas protest u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi započet nakon vesti o smrti devetogodišnjeg Stefana B. kog je na pešačkom prelazu pregazio tridesetosmogodišnji Lazar Galić i traže da odgovorni za njegovu smrt bude propisno kažnjen. Beograđani su posebno ogorčeni jer Galić iza sebe ima ogroman dosije sa čak 16 presuda i pored svega toga do juče je bio na slobodi.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
protest karaburma foto milan ilić Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
protest karaburma foto milan ilić

Građani Karaburme poručuju da će nastaviti blokadu ulice i traže da odgovorni za smrt dečaka bude pripisno kažnjen, prenosi RTS.

Privođenje Lazara Galića
Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Privođenje Lazara Galića

Takođe, traže i krivičnu odgovornost sudije za prethodni postupak koji je doneo odluku da se Lazar Galić brani sa slobode.

Na ulici će, kažu, ostati, do hapšenja sudije.

Pročitajte još

Lazar Galić, koji je osumnjičen da je u nedelju uveče pregazio dvojicu dečaka, starih devet i četiri godine i njihovog oca, pa potom pobegao, juče je konačno uhapšen. Podsetimo, sudija prvog osnovnog suda, nakon prvog privođenja Galića posle nesreće, pustila ga je da se brani sa slobode uprokos njegovom podugačkom dosijeu i strahu da može pobeći iz zemlje, kao što je pobegao sa mesta nesreće, bez da se osvrnuo da makar pokuša da pomogne dečacima i ocu koje je pokosio...

Deda poginulog dečaka juče u majici sa likom njegovog unuka, došao da podrži protest
Foto: Dijana Bogosav / RAS Srbija
Deda poginulog dečaka juče u majici sa likom njegovog unuka, došao da podrži protest

Ministarka pravde Maja Popović koja je pozdravila odluku Prvog osnovnog suda, dodajući da će inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak.