Ramiro Karera (Foto: AFP)
Ramiro Karera (Foto: AFP)

Za 164 minuta prebacio prošlogodišnji učinak: Karerin trzaj vredan prve ligaške pobede Tukumana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 02:26

Atletiko minimalcem slavio protv Urakana na otvaranju drugog kola argentinske lige - 1:0 (1:0)

U premijernom kolu protiv Lanusa gol Ramira Karere nije bio dovoljan ni za bod (2:4), večerašnji protiv Urakana na otvaranju druge runde vredan celog plena i prve pobede Giganta sa severa u novoj sezoni - 1:0 (1:0). Može argentinski stručnjak Omar de Felipe da bude prezadovoljan Karerinom formom na startu prvenstva, jer je za svega 164 minuta u novoj sezoni (74. u prvoj utakmici, svih 90 večeras) postigao više golova nego u čitavoj prošloj sezoni na 15 mečeva.

Nije mu večeras trebalo mnogo, sačekao je prvu pravu priliku i doveo svoj tim u vođstvo. Ubacio se u 21. minutu na centaršut Gabrijela Risa i sa ivice peterca odličnim trzajem glavom poslao loptu ispod Urakanovog čuvara mreže Markosa Dijaza za, ispostaviće se na kraju, zaslužen trijumf domaćina.

Izabrane vesti

Jer mogao je tim iz Tukumana da slavi i ubedljivije. Samo da se napadač domaćeg tima Leonardo Eredija nije propisno ispromašivao. U finišu prvog poluvremena ostao je sam posle kornera, na startu drugog dela ponovo posle odbitka na desetak metara od gola, da bi ga na isteku sat vremena igre Klaudio Jakob izbacio samog ispred gola Urakana, ali je u svakoj situaciji Eredija bio neprecizan, a posebno se obrukao u poslednjoj, kada je narodski rečeno poslao loptu "nebu pod oblake".

Na njegovu sreću, Urakan nije umeo da ga kazni, uprkos činjenici da je u poslednjih desetak minuta (računajući nadoknadu) imao igrača više, pošto je rezervista Nikolas Lamendola u kratkom periodu zaradio dva žuta kartona.

ARGENTINA 1 - 2. KOLO

Subota

Tukuman - Urakan 1:0 (1:0)

/Karera 21/

02.15: (2.35) Platense (2.95) Aldosivi (3.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Atletiko TukumanUrakan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara