Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Arsovićeva i Vukašinovićeva daleko od finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.07.21. | 03:06

Andrea je zauzela 29. poziciju, Sanja 44.

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Tužni izrazi na licima naših strelkinja na premijerom izdanju u Tokiju. Andrea Arsović i Sanja Vukašinović u disciplini vazdušna puška nisu uspele da se plasiraju u finale, zaustavljene su u već u kvalifikacionim borbama. Arsovićeva je zauzela 29. poziciju sa rezultatom - 623.3, dok je mlada Vukašinovićeva prvi nastup na Igrama završila na 44. mestu sa učinkom od 617.8 krugova.

Izabrane vesti

Nisam zadovoljna, veoma sam tužna“, rekla je posle nastupa Andrea Arsović. „S obzirom na to koliko sam se dugo spremala i na šta sam sve obraćala pažnju dok sam se spremala, nekako je ovde bilo loše. Prve tri serije su mi bile i više nego odlične. Imala sam dobar ritam, odlično sam se snalazila kad sam imala najveću tremu. Međutim, izgubila sam fokus i teško je bilo da se vratim na nivo sa početka. Nisam se nadala ovome, ali ne gubim veru i nadu. Imam još dve discipline“.

Arsovićeva je u jednom trenutku bila na desetoj poziciji, ali se onda brzo odaljila od mesta koja vode u finale.

"Nikad ne pratim koliki mi je rezultat. Ne obraćam pažnju na to. Nisam se snašla da završim kako treba... Rezultati su bili nenormalno visoki. Prvih osam imaju baš dobre rezultate. Ali, očekivala sam jer nije bilo takmičenja mnogo, pa su devojke bile naoštrene na ovo. Potpuni fokus je bio na Olimpijskim igrama. Ja sam bila posvećena ovom maksimalno, ali nije bio moj takmičarski dan. Očekujem bolje za tri dana u miksu, samo treba da razbristim glavu i uđem mnogo oštrije", zaključila je Arsovićeva.

Sanja Vukašinović je bila razočarana što nije uspela da ostavi bolji utisak.

Mi smo među onima koji prvi nastupaju na Igrama, zbog toga sam osećala veliku odgovornost. Ovo je moj prvi nastup na Olimpijskim igrama. Sada sam osetila kako izgleda taj takmičarski deo. Ovo nije disciplina koja je najbolja za mene. Moglo je da prođe i bolje, pred kraj su nastupili neki lošiji pogotci. Da se nastavilo kako je i počelo, to bi bio neki rezultat koji bih ja i očekivala. Međutim, pritisak je i zaista sam osetila tremu pred kraj. Nije bilo mnogo vremena za čekanje, za neke promene i slično. Tako da sam do kraja nastojala da završim što bolje. Završila sam sa centrom... Srećna sam što sam dobro počela i što su određeni delovi bili dobri. Ovaj kraj naravno da mi se ne dopada“.

Njih dve će ponovo na vatrenu liniju izaći 27. jula u miks konkurenciji. Andrea Arsović će nastupiti zajedno sa Milenkom Sebićem, dok će Sanja Vukašinović prolaz u finale tražiti zajedno sa Milutinom Stefanovićem. Treću predstavu imaće 31.jula - u disciplini 50 metara puška trostav.



tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara