Mikeal Estrada protiv Kruz Azula (©AFP)
Mikeal Estrada protiv Kruz Azula (©AFP)

Meksiko (Apertura): Toluka ruši mit o nepobedivosti Huareza

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 23:10

Toluka nijednom prošle sezone nije pobedila rivala sa kojim će se sastati u subotu od 04.00 časova, iako je za razliku od njega igrala u plej-ofu

Remijem bez golova Keretara i Klub Amerike otvorena je meksička Apertura. U noći između petka i subote na programu su još dva meča, od 02.00 časova će Nekaksa da dočeka Santos Lagunu, a dva sata kasnije počeće meč Huareza i Toluke.

Barem na papiru zanimljiviji bi trebalo da bude onaj kasniji duel. U prošlosezonskoj Aperturi su Huarez i Toluka vodili veliku borbu za plasman u plej-of. Na kraju je bolja bila Toluka, sa dva boda više se našla u osmini finala, dok su Bravosi završili takmičenje kao 13. na tabeli.

Izabrane vesti

04.00: (2,65) Huarez (2,95) Toluka (2,75)

Posle toga je u Klausuri bila još veća razlika u bodovima između ova dva tima. Toluka je tamo ponovo bila u plej-ofu, za razliku od Huareza, a ovog puta je dogurala do četvrtfinala, odakle je eliminisana od kasnijeg šampiona Kruz Azula.

Za ovu sezonu Toluka se pojačala sa šest novih igrača. Najveće obeštećenje plaćeno je za kolumbijskog štopera Oskara Vanegasa, na kojem je Patriotas zaradio 500.000 evra. Dvojica su stigla i iz Evrope, levo krilo Brajan Samudio iz turske Rize i centarfor Diego Čavez iz španske Salamanke.

Sa novim pojačanjima smo još jači. Imamo dobru grupu. Moramo da počnemo takmičenje kako treba. Verujemo da ćemo odigrati dobar turnir”, kazao je Mikael Estrada, napadač Toluke.

Huarez je probao da se pojača, u skladu sa finansijskim mogućnostima. Nije potpisao mnogo igrača, većinu je angažovao na pozajmice. Bez obeštećenja je novi član Huareza postao Maksimilijano Olivera iz Fjorentine, kao i Felipe Rodrigez iz San Luisa. Pozajmio je zato Uga Gonzaleza iz Montereja, Gabrijela Fernandeza iz Selte, Adrijana Moru iz Toluke i Hosea Maduenju iz Čivasa.

Toluka i Huarez su nedavno odigrali prijateljski meč, 7. jula. Tada je Huarez slavio sa 1:0.

Iako je Toluka bila uspešnija u prošloj sezoni, u oba takmičenja, izgubila je obe utkamice od svog današnjeg rivala. Oba puta rezultatom 1:0.

Zapravo, Toluka nikada u novijoj nije uspela da ga pobedi. Huarez je trijumfovao pet puta, a jedan meč je završen rezultatom 2:2.


tagovi

Meksiko 1Toluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara