2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Zmajevi slavili na ‘Krovu’! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.21 u 22:31

Gol iskusnog Kaluđerovića nije bio dovoljan za prve bodove Proletera!

Završena je još jedna utakmica drugog kola elitnog fudbalskog ranga u Srbiji. Ekipa Voždovca je na svom stadionu ugostila Proleter iz Novog Sada. Ljubitelji fudbala su mogli da uživaju u zanimljivoj utakmici i velikoj borbi na obe strane terena.

Zmajevi su ostvarili prvi trijumf ove sezone, a meč je završen rezultatom 2:1.

Od samog starta se moglo videti da se očekuje velika borba na terenu. Jedan od igrača ekipe iz Novog Sada je ‘zaradio’ žuti karton već u 2. minutu. Nešto kasnije, javnu opomenu je dobio i Marko Ivezić iz Voždovca.

Prva promena na semaforu viđena je u 23. minutu meča. Mladi Ivan Milosavljević je savladao golmana Petrića i tako doneo prednost domaćinu.

FOTO: STARSPORT

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata. Nakon pauze, fudbaleri obe ekipe su nastavili u istom ritmu.

FOTO: STARSPORT

Iskusni Andrija Kaluđerović je postigao novi pogodak u 49. minutu. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde pokazuje da će biti veliko pojačanje za tim Branka Žigića.

Domaćin je bio odlučan i želeo je trijumf. Samo minut nakon Kaluđerovićevog pogotka, Milosavljević je po drugi put na meču savladao Petrića i tako ponovo doneo prednost Zmajevima.

Niko se nije ‘plašio’ da krene na gol protivnika, a statistika svedoči ovoj trvdnji. Izabranici trenera Rogana su u 12 navrata šutili na gol Proletera, a osam udaraca je išlo u okvir gola. Gosti su uputili 15 udaraca, a pet je išlo između stativa.

Bez obzira na sjajan tempo i veoma zanimljivu igru za gledanje, publika do kraja meča više nije bila u prilici da vidi golove.

FOTO: STARSPORT

Ovo je prvi trijumf za Zmajeve u novoj sezoni. Izabranici Predraga Rogana su prethodnog vikenda izgubili od Čukaričkog na Banovom brdu rezultatom 2:1. Proleter još uvek čeka prve bodove, a ekipe iz Novog Sada je u prošlom kolu poražena od Partizana sa 4:0.

Ekipa sa ‘Krova’ naredne sedmice gostuje crno-belima u Humskoj, a Proleter će u Novom Sadu odmeriti snage sa ekipom Novog Pazara.

Nešto ranije tokom dana, Radnički je napravio novo iznenađenje. Ekipa iz Kragujevca je na svom terenu savladala Spartak iz Subotice rezultatom 3:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter