Saslušanje Zdravka Krivokapića i tužioca Katnića zbog navodnog plana hapšenja premijera 1Foto: RTCG/Screenshot

Odbor za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore podržao je inicijativu poslanika Raška Konjevića o saslušanju premijera Zdravka Krivokapića i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića povodom izjave Krivokapića da bi bio uhapšen da je krajem maja potpisao Temeljni ugovor sa SPC.

Odbor će 30. jula saslušati i šefa Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića i v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđnina.

Konjević je pokrenuo inicijativu nakon tvrdnji premijera Krivokapića da mu se spremalo hapšenje zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, prvobitno najavljenog za kraj maja tokom održavanja Sabora SPC u Beogradu, kom je Krivokapić nenadano gostovao.

Krivokapić je u Beogradu tada pomerio očekivano potpisivanje za jesen, jer je, kako je izjavio, imao informaciju da bi bio uhapšen po nalogu Specijalnog tužilaštva da je potpisao Ugovor.

Komentarišući ove navode Katnić je kazao da nema informacija o navodnom planu za hapšenje Krivokapića.

“Niti znam šta je premijer radio u Patrijaršiji, niti sam informisan da je planirao da izvrši krivično delo veleizdaje, niti sam planirao da ga hapsim”, kazao je Katnić za podgoričke medije.

Raško Konjević je predsednik Socijaldemokratske partije i član Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Vlada Crne Gore i crkvene vlasti SCP u Crnoj Gori u međuvremenu su usaglasile Temeljni sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari