Читај ми!

Novi protest na Karaburmi, građani nastavljaju blokadu ulice

Građani beogradskog naselja Karaburma i večeras protestuju u Ulici Marijane Gregoran, tražeći da odgovorni za smrt devetogodišnjeg dečaka bude propisno kažnjen.

Muškarac G. L., osumnjičen da je u nedelju uveče pregazio dvojicu dečaka, starih devet i četiri godine, i njihovog oca, pa potom pobegao, uhapšen je ranije danas.

Njegovo hapšenje usledilo je posle odluke Prvog osnovnog suda u Beogradu koji je preinačio rešenje sudije za prethodni postupak, po kom je G. L. pušten da se brani sa slobode, i odredio mu pritvor do 30 dana. 

Na mestu na kom se nesreća dogodila, u ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, i večeras su se okupili građani, koji nastavljaju proteste, započete sinoć nakon vesti o smrti devetogodišnjeg dečaka.

Poručuju da će nastaviti blokadu ulice i traže da odgovorni za smrt dečaka bude pripisno kažnjen.

Takođe, traže i krivičnu odgovornost sudije za prethodni postupak koji je doneo odluku da se G. L. brani sa slobode. Na ulici će, kažu, ostati, do hapšenja sudije. 

U međuvremenu se oglasila i ministarka pravde Maja Popović koja je pozdravila odluku Prvog osnovnog suda, dodajući da će inicirati preispitivanje postojanja odgovornosti kod postupajućeg sudije za prethodni postupak.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво