Poslanik SNS nije glasao za Zakon o vodama: I čobanin vidi da je protivustavan

Poslanik vladajuće koalicije Bratislav Jugović jedan je od dva poslanika koji nije glasao za sporni Zakon o vodama.
Poslanik SNS nije glasao za Zakon o vodama: I čobanin vidi da je protivustavan
Foto: 021.rs
Predsednik Srbije Aleksandar Vućić vratio je Skupštini na ponovno glasanje Zakon o vodama, jer "nije usklađen sa ustavno pravnim poretkom Republike Srbije".
 
Poslanik iz Čačka je već nekoliko puta javno istupao protiv ovog zakona i tražio da se povuče. Za Nova.rs je objasnio da nije glasao za zakon budući da on nije u interesu građana Srbije, te da se "iz aviona vidi da je protivustavan".
 
"U međuvremenu sam upisao Pravni fakultet. Imam neodoljivu potrebu sebi da objasnim zašto poslanici koji su završili Pravni fakultet ne uviđaju nešto što bi svaki čobanin uvideo, a tiče se pravne logike", rekao je Jugović.
 
Naveo je da se zbog toga i zalaže da "čobani osnuju svoju partiju i da kao parlamentarna stranka daju našem društvu veći doprinos od mnogih učesnika na političkoj sceni, računajući i predstavnike vlasti i predstavnike opozicije". 
 
"Čobani nesumnjivo najbolje mogu da objasne fenomen blejanja na političkoj sceni. Mnogo je blejača, a vrlo malo istinskih sledbenika politike Aleksandra Vučića", zaključio je Jugović u izjavi za Nova.rs.
 
Zakon će se ponovo naći u proceduri u narednom periodu. Prva prilika biće tokom vanrednog zasedanja 28. jula. 
 
Nakon što je vraćen u Skupštinu, predstavničko telo može da ga usvoji apsolutnom većinom glasova.
  • Pera

    26.07.2021 22:42
    vlast i opozicija u jednoj stranci. vrh dna.
  • Slucaj

    24.07.2021 15:02
    Sa ili bez zakona, radice sta su naumili. Imaju vrlo dobro opravdanje za sva nepocinstva - "pa sta?".
  • Neli

    24.07.2021 11:33
    Ma
    To je samo igranka pred izbore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija