Foto: MN Press
Foto: MN Press

Srbi u Tokiju, dan prvi: Đoković na terenu, kreću i plivači, basketaši, strelci, veslači, stonoteniseri...

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.07.21. | 17:57

Uzbudljiv start Olimpijskih igara

Danas su i zvanično otvorene Olimpijske igre u Tokiju. I vreme je već za prvi dan (iako su već neki sportisti izašli na borilišta) kada na pozornicu izlaze brojni naši predstavnici, počevši od Novaka Đokovića, pa nadalje.

Vremenska zona je takva da se od vremena u Tokiju „oduzima“ sedam sati i tako se dobija naše vreme. Što će reći da ukoliko takmičenja kreću od 08.00 ujutru po lokalnom vremenu, po našem je to jedan sat iza ponoći.

Izabrane vesti

Na portalu Mozzart Sport moći ćete svakodnevno da čitate najavu i pregled stanja kada će srpski sportisti biti na delu narednog dana.

Na borilišta će 24. jula izaći veslači, teniseri, strelci, stonoteniseri, plivači, tekvondisti, džudisti i basketaši.

Novak Đoković će biti jedna od centralnih tema ne samo u Srbiji već na čitavim Igrama, pa zato krenimo od njega.

Meč najboljeg tenisera sveta i Uga Delijena iz Bolivije, četvrti je po redu na Centralnom terenu prvog dana takmičenja. To znači da će duel srpskog asa i 135. na ATP listi početi od oko 10 sati po našem vremenu, u zavisnosti od dužine trajanja mečeva pre Novaka.

Prvi meč igraju domaća teniserka Naomi Osaka i kineskinja Saisai Ženg od 11 časova po lokalnom, odnosno 04.00 po našem. Posle njih na teren će Danil Medvedev i Aleksander Bublik, zatim Barbora Krejčikova i Zarina Dijas, pa Novak i Ugo.

Od tenisera će na teren i Miomir Kecmanović, Nina Stojanović i Ivana Jorović. Nina Stojanović će protiv Nao Hibino igrati od 04.00, jer otvara program na terenu broj četiri. Duel Miomira Kecmanovića i Kamila Majhšaka krenuće oko 07.00 sati i biće treći po redu na terenu sedam, dok će Aleksandra Krunić i Nina Stojanović u dubulu igrati oko 10 sati protiv kineskog tandema Džaksuan Jang - Jifran Ksu.

U veslanju će se takmičiti dvojac Miloš Vasić -Martin Mačković. Oni bi trebalo da se trkaju od 03.20 časova.

Od strelaca na borilišta izlaze Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Damir Mikec. Andrea i Sanja će pucati u kvalifikacijama od 01.30 po našem vremenu u disciplini „Vazdušna puška sa 10 metara“, a Mikec u kvalifikacijama od 06.00 sa 10 metara iz vazdušnog pištolja.

Stonoteniseri Pete Žolt i Dimitrije Levajac kreću preliminarnu rundu u singlu od 02.00 po našem vremenu. Prva runda će se održavati od 07.15h.

Tijana Bogdanović će se u tekvondu u kategoriji do 48 kilograma boriti od 03.00 časa. Finale je zakazano za 12.00h.

Kada je plivanje u pitanju, u bazen će Anja Crevar (400 metara mešovito) i Čaba Silađi (100 metara prsno). Oboje bi na startnim pozicijama trebalo da budu oko 12 časova.

Džudistkinja Milica Nikolić će na borilište od 04.00 po našem vremenu u kategoriji do 48 kilograma.

Na kraju, ali ne i najmanje važno - basketaši. U igri tri na tri naša muška ekipa će krenuti sa utakmicama od 04.35h.

Naš nacionalni tim čine najbolji igrač sveta Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, dok su rezerve Marko Savić i Stefan Kojić. Selektor je Goran Vojkić.

Dakle, od prvog dana mnogo zanimljivih događaja u Tokiju. Budite spremni posle ponoći.

Krećemo!



tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara