Читај ми!

Budi human: Uplaćen novac Ministarstva za Gavrila

Na namenski račun malog Gavrila Đurđevića legla je uplata Ministarstva zdravlja u iznosu od 35.589.764,33 dinara, saopšteno je iz Fondacije "Budi human".

"S obzirom na to da su nas mnogi mediji zvali u poslednja 24 sata da pitaju za informaciju vezanu za sredstva koja je Vlada Republike Srbije namenila malom Gavrilu, odlučili smo da se na ovaj način obratimo celokupnoj srpskoj javnosti i svim medijima, da ne bismo svakome ponaosob odgovarali", stoji u saopštenju Fondacije.

Ističu da će sav novac biti korišćen za dalje lečenje malog Gavrila u skladu sa pravilnikom fondacije "Budi human".

Roditelji Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i čija je borba za život ujedinila Srbiju, objavili su na društvenim mrežama da im još nije uplaćeno 370.000 evra koje je država obezbedila za lečenje dečaka koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Državi sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek je u izjavi za Tanjug rekao da potpuno razume roditelje malog Gavrila, ali da novac koji je za njegovo lečenje obezbedila država mora da se pošalje onako kako zakon nalaže.

Gavrilo Đurđević iz Kragujevca je sa osam meseci, u maju, započeo lečenje u Dečjoj klinici "Betešda" u Budimpešti u Mađarskoj. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво