MILANOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija sa Teslom ima jednako veze kao i sa Brusom Lijem
Foto: Profimedia

ne prestaje

MILANOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija sa Teslom ima jednako veze kao i sa Brusom Lijem

Hrvatska -

Hrvatski predsednik Zoran Milanović položio je danas spomenik stradalima u Domovinskom ratu u opštini Promina, u Šibensko-kninskoj županiji i osvrnuo se na reakcije zbog odluke Zagreba da čuvenog naučnika srpskog porekla stavi na kovanicu.

Komentarišiči reakcije iz Srbije zbog predloga da se lik Nikole Tesle stavi na kovanice hrvatske verzije evra, Milanović je u svom maniru rekao:

"Tesla je proveo manje vremena u Srbiji nego ja u Oklaju danas. Tesla je Amerikanac, toliko su ga ozbiljno shvatali u Hrvatskoj i Beču da je pobegao u Ameriku. Hrvatska je s Teslom imala krizu identiteta i to je bila nejasna ljubav. Svojatati Teslu možda nije u redu od Hrvatske, a od Srbije još manje", rekao je on.

"A za Ruđera bi se opet javila Srbija? A šta ćeš", dodao je on.

Kaže da je Srbija mogla nazvati aerodrom i po Brusu Liju jer ima jednako veze sa Srbijom kao Tesla.

Oglasio se i Plenković: Srbi mogu da imaju stav ali nemaju uticaj

"Srbi mogu da imaju rezerve i svoj stav, ali nemaju uticaj. Nikola Tesla se rodio u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerisali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzmimamo", rekao je danas premijer Hrvatske Andrej Plenković.

"Bez obzira što je u svojoj nacionalnosti Srbin, dapače, ja to vidim samo kao plus. Njegova je veličina neupitna i ne vidim zašto bi to bio problem. Ja bih, da sam na čelu Narodne banke Srbije, rekao ‘bravo'“, rekao je Plenković.

Kurir.rs/Index.hr/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track